втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Роман Бондарчук



Контакти: rbondarchuk@gmail.com

Кінорежисер, сценарист, монтажер.

Випускник Київського національного університету театру, кіна і телебачення ім. І. Карпенка-Карого за фахом „кінорежисер”, майстерня Юрія Іллєнка.

Автор збірки оповідань "Директор коридора", дипломант Міжнародного літературного конкурсу "Гранослов" (1995). Співавтор сценаріїв "22-24" (диплом конкурсу "Коронація слова-2009"), "1-ше вересня", "Вулкан".

Режисер низки музичних кліпів та промо-роликів. Кілька років поспіль бере участь в організації та проведенні Міжнародного фестивалю документального кіна про права людини Docudays.ua, зокрема, як член відбіркової комісії.

Фільмографія
2001: «Манекени», короткометражний; сценарист і режисер

Нагороди. 2001: Приз за найкращу операторську роботу, Кінофестиваль «Відкрита ніч»

2001: Тhе grоund, короткометражний; сценарист і режисер

Нагороди. 2001: Приз за найкращу операторську роботу, Фестиваль студентських фільмів «Пролог»

2002: «Глибокий колодязь», ігровий, короткометражний; сценарист і режисер

Нагороди. 2002: Приз за найкращу студентську режисерську роботу, Кінофестиваль «Відкрита ніч»

2003: «Стіни і двері», ігровий, короткометражний

Нагороди. 2003: Приз за найкращий ігровий фільм, Кінофестиваль «Відкрита ніч». Приз за найкращу операторську роботу, Кінофестиваль “Пролог”.

2005: «Пляж для англійського лорда», документальний, короткометражний

2005: «Микола та німець», ігровий, короткометражний; сценарист і режисер

Нагороди. 2005: Приз за найкращий ігровий фільм та приз за найкращу операторську роботу, Кінофестиваль «Відкрита ніч». Приз у міжнародному конкурсі короткометражних фільмів “Жести примирення”, організованому Ґете-Інститутом та фондом Пам’ять, відповідальність і майбутнє.

2005: «Катерина», ігровий, короткометражний (кліп на пісню Олега Скрипки); режисер

Нагороди. 2006: Приз у програмі «Панорама українського кіна» від тижневика "Дзеркало тижня", 36 Київський МКФ „Молодість".

2007: «Таксист», ігровий, короткометражний; сценарист і режисер

Нагороди. 2007: Приз «Слон» Ґільдії кінознавців і кінокритиків Росії та Головний приз журі російських продюсерів, 16 Відкритий фестиваль кіна країн СНД, Латвії, Литви та Естонії „Кіношок”.

2008: Приз “За зухвалість та поезію”, 4 фестиваль Кінотеатр.ДОК, Москва.

2007: «Радуниця», документальний, короткометражний; сценарист і режисер

Нагороди. 2008: Приз глядацьких симпатій, 9 Міжнародний фестваль GoEast у Вісбадені. Перший приз у міжнародному конкурсі короткометражних фільмів, організованому Ґете-Інститутом та фондом Пам’ять, відповідальність і майбутнє.

MMS (HQ) з Відео bigmir)net.

2009: Проект «Мудаки. Арабески»: MMS , ігровий, короткометражний; режисер

2011: «Крос», ігровий, короткометражний (режисер Марина Врода); монтажер

2012: Проект 15 Young by Young: «Поліна», неігровий, короткометражний; режисер

2013: «Ромська мрія», неігровий, середньометражний, режисер

2013: «Сезонні роботи», неігровий, короткометражний, режисер

2013: «Кафе «Вояж», неігровий, короткометражний, режисер - КМКФ "Молодість", Національний конкурс