втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Справедливість для всіх

23.09.2017


Синопсис ігрового повнометражного фільму 

Добровольці-революціонери, які повернулися з АТО, відчайдухи, натхненні ідеєю сучасних українських «Робін Гудів», об'єднуються, щоб вершити справедливість. Вони забирають гроші у казнокрадів та повертають їх державі, пенсіонерам, лікарням, дитячим притулкам. Воїни вважають за честь боротися з ворогами української громади та державності, стати в один ряд з героями, не бояться загинути. Усі вони кваліфіковані бійці та безжалісні вбивці.

Банда успішно викрадає міністра, повертає з його офшорних рахунків гроші та переводить у рівних частинах пенсіонерам. Коли розноситься ця новина, до банкоматів стоять черги, але люди щасливі з такого. Простий народ підтримує героїв.

Слідчий вигадує план, як упіймати банду. Він організовує пастку, обставляючи все так, щоб банда спробувала викрасти саме того чиновника, якого вони прикриватимуть. Месники-«Робін Гуди» приймають виклик, адже для них сенс не у відбиранні грошей та їхньому перерозподілі. Їхня мета – зламати корупційну державну систему та звільнити громадянське суспільство від цього ярма. Для бандитів головним є прецедент незгоди та боротьби за віру в чесноти та українську націю. Тому вони вважають, що це боротьба з ворогами української державності.

Незважаючи на пастку та кількість охорони казнокрада-наживки, бандитам вдається викрасти чиновника.

І після того, коли ніхто не чекає та всі думають, що вони сховаються, месники вчиняють наступний, заздалегідь спланований, зухвалий захід становлення справедливості. Проте система міцна й готова опиратися.

Слідчий захоплений цими відчайдухами. Коли спецпідрозділи вбивають майже всіх бандитів і захоплюють одного з ватажків, слідчий звільняє ватажка, допомагає йому вибратись і тікає разом із ним.

Слідчий із середини надломив систему своїм вчинком, розірвав поруку та сам звільнився з корупційного рабства, щоб очистити душу.

Коментарі



Матеріал у такому вигляді відображає поки що лиш тематичний опис майбутнього проекту...Так, він може бути актуальним...Є певне ідейне спрямування, подане відповідними подіями, вчинками героїв, однак немає головного стержня, на котрий би нанизувався сюжет, немає прописаних персонажів чи хоча б лідерів, їх протистояння....Без конкретної деталізації означений синопсис виглядає узагальнено, братися до викладу історії у формі сценарію, виходить , ранувато -робота має ризики зійти нанівець...

Написав Федір Янько, 17:51 07.01.2018