втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Cинопсис сценарію ігрового повнометражного фільму

Жанрові ознаки: Фентезі

ЛОҐЛАЙН
Сучасна Україна. Карпатський мольфар збирає чотирьох людей, наділених особливою силою, щоб перешкодити темному чаклуну зібрати 13 крісел диявола, останнє з яких знаходиться у Львівському історичному музеї, і отримати владу над світом. Іронічний знахар та саркастична відьма, мужній характерник і сильна духом знахарка - чи виграють вони цю битву, чи загинуть у запеклій боротьбі? Чи є в них шанс на любов і щастя, чи вони мають обрати зовсім інший шлях? 

СИНОПСИС

Сучасна Україна.  Студентка Богдана у запаснику Львівського історичного музею знаходить давню Книгу Влади. Ідучи музеєм, вона роздивляється свій улюблений експонат - крісло диявола, адже її вже давно цікавить легенда про нього.

Тим часом художниця та знахарка Марія знайомиться з німцем Лео, який купує її картину та залицяється до жінки. У Марії вдома несподівано з’являється мольфар Божедар. Вони летять до лісу і зупиняються у давньому місці сили біля великого каменя, де на них чекає друг мольфара характерник Захар. Божедар рушає по знахаря Данила та відьму Богдану. Захар та Марія закохуються з першого погляду.

Коли увечері того ж дня біля каменя збираються Захар, Марія, Богдана та Данило, Божедар розповідає давню легенду про те, що людина, яка збере 13 диявольських крісел і прочитає закляття із Книги Влади, отримає владу над світом. Сили чотирьох стихій разом із пращурами покликали обраних захистити світ. Обрані мають здатність керувати стихіями на Землі: Захар – вогнем, Данило – землею, Марія – водою, Богдана – повітрям.  Але Богдані ще треба навчитися це робити. Їй має допомогти Данило. Дівчина та хлопець одразу не сподобались один одному, тому постійно сперечаються, жартують та підбурюють один одного.

Марія повертається додому і просить матір пильнувати її семирічну дочку Даринку, поки сама вона буде відсутня. А також віддає доньці ляльку-мотанку, яка з давніх-давен оберігає їх рід, і просить нікому її не показувати і берегти як зіницю ока. У цей час Данило навчає Богдану керувати її даром.

Через декілька днів усі п’ятеро летять до музею по Книгу Влади. Вони повертаються до Каменя і ховають під нього книгу за допомогою магії. Божедар просить Захара та Данила приглянути за дівчатами, тому що чаклун спробує знищити всіх по одному, щоб зменшити силу заклинань і забрати книгу.

Марія іде на етюди. Лео з’являється на березі річки, де малює Марія. Вона здогадується, що він – той чоловік, що збирає крісла диявола. Відбувається двобій. Марія втрачає сили, але Даринка входить у її свідомість і передає їй мотанку. Марія отримує сили боротися далі. Несподівано з’являється Захар. Лео тікає.

Тим часом Богдана іде в похід із групою студентів. Коли вона збирає хмиз, перед нею з’являється Лео. Відбувається двобій. Лео скидає Богдану зі скелі, але вона встигає вхопитися за край. З’являється Данило. Він перемагає Лео. Той тікає.

Лео намагається відібрати у Даринки мотанку, щоб знищити Марію, але вчасно нагоджується Захар.

Богдана їде на практику на розкопки до Актовського каньйону і несподівано виявляє, що археологічним табором керує Данило. Поступово вони розуміють, що закохані, але Богдана увесь час відмахується від цих думок. Одного дня дівчина іде у степ, щоб обернутися ластівкою, тому що дуже сумує за польотами. Там на неї нападає жінка-археолог Агата, яка виявляється відьмою, і вбиває її. Данило знаходить її тіло і просить Даждьбога і Дану повернути Богдану до життя. На його прохання повітрулі ховають ледве живу Богдану в лісі у мавок. Завдяки загибелі Богдани Лео вдається забрати тринадцяте крісло з музею.

Марія, Захар та Божедар вирішують перенести Книгу Влади до Монастирища, давнього місця сили. Лео та Агаті поки що не вдається її захопити, але Лео ранить Данила. Марія лікує Данила та Богдану, а потім всі п’ятеро повертають книгу до священного Каменя. Божедар повідомляє, що прийшов час віддати книгу, щоб знищити Лео та Агату разом із кріслами та книгою під час проведення ними обряду.

Захар піддається Лео та Агаті, яка його ранить, щоб вони викрали книгу. Марія та Божедар лікують характерника.

На Лисій горі відбувається бій. Божедар з друзями знищує чаклунів та дванадцять крісел і книгу. Тринадцяте крісло вони повертають до музею.

Марія та Захар кохають один одного, але не можуть бути разом, тому що кохання вбиває дар характерників. Захар змушений зробити нелегкий вибір. Він обирає дар, хоча дуже страждає через неможливість бути разом із Марією. Данило та Богдана більше не опираються своїм почуттям.

Марія з дочкою їдуть відвідати Львів. Там їх зустрічають Богдана, Данило та Захар. Богдана показує їм свої улюблені місця. Вони гуляють та милуються красою міста.

Коментарі