втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Синопсис ігрового короткометражного фільму

Хронометраж: 3 хвилини

Цільова авдиторія: чоловіки й жінки, 18–64 років

Cценарій на СМ читайте тут >>>

Вечоріє. Перший молодий хлопець розмовляє у відеочаті з Другим хлопцем, вони обговорюють деталі чергової операції і вихваляються один перед одним своїми розробками. Перший демонструє, як його механічний помічник може розмовляти, а Другий, виявляється, нарешті винайшов необхідну формулу розчину.

Перший хлопець розчиняє вікно і випускає на вулицю дрона. Другий вдягає шолома, сідає на скутера і їде вулицею. Хлопці час від часу перемовляються між собою.

Перший хлопець доповідає, що бачить об’єкт.

Біля огорожі парку озирається по сторонах Вандал, обличчя якого сховане за капюшоном куртки. Він виймає з кишені балончика і швидкими рухами розписує огорожу парку. Голос зверху промовляє до нього: «Закінчуй вже, Малевичу!». Вандал завмирає і викидає балончика, повільно піднімає руки. На його капюшон і плечі ллється біла фарба. Вандал мацає рукою куртку і бачить, що одяг геть забруднений. Він піднімає голову і хникає: «Шо ж ти робиш, паскудо! Нова куртка, мамка лаятись буде». Вандал, якому на вигляд не більше 15-ти років, плаче. Зверху блимає вогник і чутно, як тріскотить затвор фотоапарата. «Ти занесений у базу даних небезпечних злодіїв», - лунає зверху. Вандал біжить вздовж огорожі, дрон женеться за ним. «Вибач за куртку!», - вибачається дрон. Вандал зникає в підземному переході.

Другий хлопець зупиняє скутера біля пошкодженої огорожі, підходить до неї і розпилює з балончика струмінь на свіжі написи.

«Попався, Пікассо!» - лунає ззаду. Другий хлопець обертається, на нього спрямовані два промені ліхтарів. Другий хлопець захищає обличчя долонею.

«Помилочка вийшла, панове поліціянти», - лунає зверху. Ліхтарі переміщуються з Другого хлопця на дрона. «Що за..?» - дивуються поліцейські і тягнуться до пістолів.

«На огорожу дивіться», - промовляє Другий хлопець. Ліхтарики знову спускаються долу і освітлюють огорожу. На місці нещодавнього напису помітно зникають останні сліди вандалізму.

«Ми вдвох працюємо», - пояснює Дргуий хлопець. – «Він відстежує паскудників, а я виправляю. Група «Чиста Україна». «Слава чистій Україні!» - вітається зверху дрон. «Без бруду у серцях!» - відповідає Другий хлопець.

Поліцейські задоволено всміхаються.

Коментарі