втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Безхатько (варіант 2)

02.03.2019


Синопсис сценарію ігрового короткометражного фільму (варіант другий)

 Жанрові ознаки: драма, пригоди 

Гасло: Вкради. Врятуй. Стерпи. Замовчи.

Лоґлайн
Безхатько віддає великі гроші, знайдені ним на місці кримінальних розборок, на лікування сина повії. Волоцюга вчиняє так у пам'ять про власного сина - його забрав важкий недуг, на який тоді грошей не знайшлося. Ще не знаючи про пожертву, жінка видає благодійника бандитам, котрі розшукують викрадача. Тепер доля її хлопчика залежить від того, чи витримає безхатько тортури, коли дізнається, хто його здав.

Важка хвороба забрала в нього сина, а пристрасть до оковитої, якою він заливав своє горе, позбавила дружини і роботи. Так театральний актор опинився на вулиці.

Одначе доля підкидає несподіваний сюрприз. Безхатько стає випадковим свідком бандитських розборок на дорозі. Внаслідок перестрілки - три трупи і один важко поранений. А з ним в автівці - велика сума грошей.

Безхатько краде сумку, отримуючи шанс на облаштування свого життя. Уцілілий бандит запам'ятовує прикметну деталь - татуювання "Вова" на пальцях правиці волоцюги.

Вчорашній безхатько приводить себе у порядок, купляє дорогий одяг. Ні в чому собі не відмовляючи, живе у п'ятизірковому готелі. Будує плани на майбутнє.

Та одного дня він зустрічається з повією, а після кохання за гроші дізнається про її онкохворого сина. Повія у нервовому зриві бідкається, що гроші завжди мають не ті, яким вони конче потрібні. Лікування сина вимагає великої суми, якої в неї немає. А такі як безхатько розкошують.

Безхатько близький до того, аби повідати свою життєву історію і навіть починає розповідати, але тут дзвонить мобільник повії. Це телефонує з лікарні її мати - синові різко погіршало.

У поспіху, повія забуває в безхатька свій телефон. Незабаром на нього дзвонить її син. Так безхатько знайомиться із хлопчиком. Його звати так само, як сина безхатька. Він цікавиться у Вовчика, чи не бажає той іграшок і отримує замовлення на залізницю.

Безхатько купляє іграшку і приносить у лікарню. Маленький радіє подарункові та жаліється, що не встигне награтися, адже в мами та бабусі немає грошей на лікування. Це розчулює безхатька і він вирішує пожертвувати всі вкрадені ним гроші. Що і робить, принісши сумку до палати, коли з хлопчиком сидить бабуся.

Тим часом, волоцюгу розшукує криміналітет. Орієнтиром для них є татуювання "Вова" на пальцях правиці викрадача-безхатька. З тими бандитами має справу повія, яка віддає їм частку заробітку. Вона дізнається про їхні пошуки і провівши паралелі з почутим від безхатька і його татуюванням, розповідає про нього кримінальникам.

Вони знаходять і допитують його. Але йому вже нічого віддавати. Він не признається, куди подів гроші, навіть коли злочинці обмовляються, що знайшли його за наводкою повії - матері Вовчика.

У лікарняній палаті повія бачить, що всі викрадені в бандитів гроші безхатько передав на лікування її дитини. Мовчання ж про долю поцуплених в бандитів грошей, коштує безхатькові життя.

Коментарі