втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Сценарії трьох короткометражних ігрових фільмів, засновані на реальних воєнних історіях

ФРОНТОВА РУЛЕТКА

Лоґлайн:
Очікування смерті – гірше за саму смерть. В таких умовах у слабких духом молодих фронтовиків не витримують нерви, що призводить до фатальних наслідків.

Жанр: історичний бойовик, драма
Хронометраж: 6 хв.

**

МІНЕР

Лоґлайн:
На полі бою сапер чи мінер помиляється лише один раз. Другої спроби не буде! Витримка, професіоналізм та життєвий досвід допомогли герою фільму вижити…

Жанр: історичний бойовик, драма
Хронометраж: 5 хв.

**

ЗАЄЦЬ

Лоґлайн:
Перемога у Великій Вітчизняній війні досягалася не лише точністю команд, героїзмом, але і везінням. У цій історії випадок допомагає радянським бійцям викрити та знешкодити ворожого снайпера.

Жанр: історичний бойовик, драма, комедія
Хронометраж: 3 хв.

Коментарі



Дякую за Ваші коментарі.
Геннадію, так дійсно історії дуже короткі самі по собі та залишають відчуття голоду, бо дуже швидко обриваються. Насправді вони задумувались, як складові серії короткометражок про Велику Вітчизняну війну з 6-7-8 коротких історій. У такому вигляді, вишикувані логічно та емоційно одна за одною, вони би сприймались інакше. На даний момент я представив три історії, бо інші, або на допрацюванні, або довелося виключити із переліку з деяких причин.
Федір, щодо "Зайця" можна довго сперечатись з приводу імовірності такої ситуації. Але, по-перше, це реальна історія, хоч і не дуже віриться, по-друге, у кіно все можливо і подача залежить від режисера. На даний момент це попередній сценарій - проста, логічна історія без інтриги. Але під час адаптації її до зйомок деякі моменти можуть змінюватись та додаватись.

Написав Сергій Камінський, 17:03 10.11.2013

Сергію, відрадно, що свої коротенькі історії пробуєте викласти у логлайні – справа ця не проста, дається не одразу й не всім, а тому поки що Ваші спроби більше схожі на анотації. Конкретно хотів сказати щодо ЗАЙЦЯ.В реальних подіях так можливо й буває, можливо, й було, але ж для кіно – потрібна інтрижка… Відчувається відсутність перепони, все просто й прямолінійно, як уже наголосив тут Геннадій… А можна ж розгорнути ось так: помріяли, поговорили про хліб та сало, а далі пересуватися небезпечно – пристріляна територія, «працює» ворожий снайпер… Тоді пішли обережно в обхід, а тут раптом ЗАЄЦЬ – подальші події, гадаю, будуть сприйматися цікавіше і краще.

Стосовно МІНЕРА та ФРОНТОВОЇ РУЛЕТКИ – багато літературної описовості.

Написав Федір Янько, 08:28 19.10.2013

Органічно, дотепно та переконливо виписано...

Але, якось, як то не дивно, а замало, бо якось дуже швидко все закінчується, (особливо у байці про зайця то відчувається) що й второпати не встигаєш, що це вже кінець, бо воно ніби все тільки починатися мало би... якось би відтягнути розв'язку. Чи взагалі - вплести в якусь іншу, більш об'ємну історію.

Написав Геннадій Коваль, 21:03 18.10.2013