втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Сценарій ігрового короткометражного фільму


  • Перший варіант сценарію СВИНІ

Коментарі



Метафори насправді не такі уже і прозорі.
Найбільш прозора Варя. Це свята. А мєнти, які торгують іі мощами - попи.
Енджел - янгол. Теж прозоро. Тоді бізнесмен - Сатана, а свині його слуги - біси. Продюсер, зрозуміло, Іуда.
Найбільш непрозоро - зомбі. Чого зомбі? Чоловіки взагалі? Окрім мєнтів, попів, депутатів, бізнесменів... Ага, окрім влади. Нехай.
Тут перед нами постає Василь. Він не зомбі, не влада і він вступає в бій із Сатаною. Це архангел Гаврііл і він програє. Кепсько.
Далі. Марія в нас відьма. Л,є погану воду всім під двері. Олічка - янголятко. Якби свині не зжерли, стала б янголом, як Енджел. Злі люди(всі) - просто люди, а злі того, що ім відьма під двері погану воду л,є.
Свиридівна.. ця загадкова Свиридівна... Свині іі не ідять, відьма іі поважає... Згадалася "корпорація монстрів". Там теж є така собі тітка, яка в кінці виявляється самою головною №1. Ото ж Свиридівна - ота сама змія, що в давні часи ще нагодувала людство яблучками.
Так, Буратіну пропустив, ну тут ясно - дурять народ.
Нормальний розклад. Зло перемагає, що ж, теж нормально, не завжди ж має бути хепі енд.

Написав Євген Фещенко, 17:44 21.01.2013

Друзі, дякую за коментарі.

Генадію, фільм буде знято, ми з режисером покищо сценарій ще дороблюємо) Сподіваюся кіно вийде гарним, як смішним так і страшним.

Євгене, це точно не фільм про вегетаріанство, здається метафори там доволі прозорі і прямі. А в Голівуді є різні фільми. Не знаю, що там з іншими авторами, а я "того чого не бачу - не пишу")))

Написав Марися Нікітюк, 21:18 19.01.2013

Нє, ну, звичайно, що гумор. Наприклад, смішно те, що свині сжирають зірку Ейнджел так само , як і юну піаністку Олічку. Тобто в іскустві не шарять. Але я не уявляю, як донести комізм цього жарта до глядача.
Я так здогадуюсь, що цей сценарій - якась пропаганда вегетаріанства. Не іжте м,яса, бо і вас зжеруть.

Написав Євген Фещенко, 23:28 16.01.2013

Євгене, а де ви тут, у "Свинях" обох варіантів, знайшли жах, або бодай ненависть... як на мою думку суцільний гумор, не дуже добрий звичайно, але ж гумор.

Написав Геннадій Коваль, 23:22 15.01.2013

Я здивований. Свині(варіант 2) мене добили. Перед цим прочитав "Мир душі твоій, Богдане!" і "Сумний чоловік". Ще й "Сироти". Вибачайте, що коментую все в одному місці, Свині - це щось. Зроблоно дуже класно(хоча моя оцінка мало чого варта), але ж, шановні, за що ви так ненавидите людство і украінський народ окремо? Я, особисто, взагалі то полюбляю фільми жахів, особливо про вампірів - це моя слабкість, але ж людей потрібно любити - навчайтесь у Голівуда - жахи жахами, а люди людьми.

Написав Євген Фещенко, 22:59 15.01.2013

На одміну від першого варіанту, де була якась недомказаність, незавершенність, що в ньому приваблювала, в даному тексті маємо завершенність, чітко й остаточно розставлені акценти. Але для цього варіанту це лише на краще.
Сценарій цілком завершенний, додати нічого...
Я не знаю, як його будуть ставити, особливо фінальні сцени в місті, мабуть за допомогою всілякого роду монтажних спецефектів, але фільм за данним сценарієм просто обов'язково має бути поставленний.

Написав Геннадій Коваль, 21:40 27.12.2012