втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Генеральний директор групи «1+1 медіа» Олександр Ткаченкоповідомив про плани екранізації історичного роману «Століття Якова» Володимира Лиса. Про це він сказав під час круглого столу у газеті «День».

«Ми викупили права на відомий роман Володимира Лиса "Століття Якова", який здобув перемогу на "Коронації слова". Зараз ми готуємося до початку екранізації. У романі йдеться про історію Західної України, про те, як одна людина пронесла через своє життя епохи різних імперій та країн», – повідомив Олександр Ткаченко.

Сценарій за романом Володимира Лиса напише учасник Сценарної Майстерні Андрій Кокотюха.

Олександр Ткаченко також додав, що у пакеті розробок групи є низка цікавих ідей на історичну тематику. При цьому продакшн усвідомлює, що державі зараз складно знайти гроші для підтримки українського кіно- і телевиробництва.

«Звичайно, за нормального стану справ, держава мала б підтримувати українських виробників. Але давайте будемо реалістами. Ми можемо скільки завгодно просити грошей у держави. Мовляв, дайте нам фінансування, адже ми - такі патріоти й хочемо знімати патріотичне кіно, хоча раніше цього не робили. Купувати російський продукт гроші були, а на виробництво власного - немає. Відверто кажучи, це не надто чесна позиція. Водночас ми маємо усвідомлювати, що фактично держава перебуває в стані війни. Якісь одиночні акти підтримки найбільш знакових фільмів чи серіалів повинні бути, але це не вирішує питання. Його може вирішити лише самоорганізація індустрії, усвідомлення свого місця та ролі у цей складний для країни час...Зараз ми отримуємо дуже багато цікавих історій. Завдяки трагічним подіям у нас з'явилася можливість переродитися заново», – заявив Олександр Ткаченко.

«Телекритика»

Коментарі



Цей роман- наш "Тихий Дон". Шкода, що він не відом читачу. Я теж про нього узнала з цієї публікації, за що дуже вдячна!
Бажаю успіхів творчій групі, що буде працювати над єкранізацією...і...немає Богдана Ступки, ех...

Написав Лілія Легостаєва, 13:11 21.07.2015