втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

На території Національної кіностудії художніх фільмів ім. О. Довженка буде відкрито Кіношколу, організовану мультидисциплінарним фестивалем сучасного мистецтва ГОГОЛЬFEST, передає видання «Українська Правда. Життя».

«Під час фестивалю ГОГОЛЬFEST проходять короткі майстер-класи з режисерами. А системної школи, де була б робота з майстрами, лекції, практична робота – такого немає ([Національний університет театру, кіно і телебачення імені І.К.] Карпенка-Карого – звичайно, не рахуємо). І ми таку школу зараз запускаємо, – повідомив керівник ГОГОЛЬFEST Влад Троїцький. – Також запускаємо школу гуманітарної та культурної журналістики. Нормальних журналістів у цій сфері катастрофічно мало. І немає авторитетного каналу для культурної журналістики. Завдання цих двох шкіл – розробка концепції та запуск телеканалу, який би заповнив цю порожню нішу», – розповів Влад Троїцький.

Розвивати Кіношколу Довженка буде Максим Демський, директор кінофестивалю, що проводиться в рамках ГОГОЛЬFEST.

«Суть проекту – відібрати талановиту молодь, яка буде навчатися у міжнародних майстрів, яких допомагають нам залучати посольства європейських країн. Разом з ними ми плануємо запустити ряд довгограючих кіно проектів», – розповів він, повідомивши, що набір на перший курс для початківців режисерів. Для вступу необхідно надати відео.

Коментарі