втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Сьогодні, 13 липня 2015 року, українському кінорежисеру й сценаристу Олегу Сенцову виповнилося 39 років. Олег Сенцов, що він є учасником Сценарної Майстерні, обмовлений російськими спецслужбами й звинувачується у вигаданій терористичній діяльності в Криму та чекає на суд у російському Ростові-на-Дону.

Перед кожним сеансом Одеського МКФ, що нині проходить, організатори фестивалю транслюють вітання Олегу Сенцову із закликом звільнити його.

Вже понад рік Олега Сенцова утримують в ув'язненні російські силові структури. У травні 2014 року вони викрали його з Криму, сфабрикувавши проти нього звинувачення у тероризмі.

13 липня перед кожним сеансом Одеського МКФ поруч із фотографією Олега Сенцова з'являється інформація про його незаконне утримання російською владою, а також побажання свободи і миру Олегу Сенцову та Україні.

Також Президент України Петро Порошенко у день народження Олега Сенцова нагадав про нього.

«Сьогодні день народження талановитого режисера Олега Сенцова. Тримайся, Олеже! Зробимо все для твого визволення!»,– написав Петро Порошенко у своєму Twitter'і.

НСКУ

 

Коментарі