втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Компанія «435 Films» в рамках секції «KISFF PRO» Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів 2015 ініціює програму SHORT DOCTORING, повідомляють організатори фестивалю.

SHORT DOCTORING – освітня програма, націлена на допомогу у створенні цілісного проекту короткометражного фільму в реаліях сучасного кіновиробництва в Україні. Мета програми – допомогти українським режисерам якнайкраще реалізувати свої ідеї та проекти, що знаходяться на стадії розробки, шляхом консультацій від провідних експертів. Консультації надаватимуться за кількома напрямками: написання сценарію, моделі продюсування, пошук фінансування за кордоном, виробництво, дистрибуція.

SHORT DOCTORING буде цікавим та корисним як для професійних режисерів, які прагнуть вдосконалюватись, так і для тих, хто лише починає свій творчий шлях. Програма включає в себе консультації із п’ятьма лідерами кіногалузі, які нададуть учасникам чіткі неупереджені рекомендації стосовно кожного етапу роботи над їх проектом. Відомі професіонали особисто поділяться багаторічним досвідом та нададуть рекомендації, які дозволять підвищити шанси на реалізацію проекту в умовах Українського ринку.

Консультації надаватимуть провідні українські продюсери Олег Кохан, Віктор Приходько, Світлана Зінов’єва, Денис Іванов, Олена Фетісова.

РЕГЛАМЕНТ ПРОГРАМИ

До участі у програмі запрошуються всі охочі. Серед запропонованих проектів буде обрано п’ять найбільш цікавих проектів, що отримають змогу взяти участь у консультаціях.

Презентація проекту проходить у довільній формі і повинна тривати не більше 10 хвилин. У презентації можуть брати участь продюсер та режисер проекту.

Критерії для відбору проекту:

Для того, щоб проект був відібраний, він повинен відповідати таким критеріям:

  • Бути проектом короткометражного художнього, документального фільму або анімації, який знаходитися на стадії розробки
  • Мати потенціал для української та міжнародної дистрибуції
  • На момент подачі заявки у проекту повинен бути режисер
  • Відповідати параметрам, які необхідні для отримання «посвідчення національного фільму»

Перелік необхідних документів:

  • Заповнена реєстраційна форма (завантажте за посиланням);
  • Синопсис проекту (не більше 3-х стр);
  • Сценарій (якщо є)
  • Режисерське бачення (1 стор);
  • Фінансовий план (якщо є).

Всі документи мають бути надіслані одним електронним листом на адресу [email protected]

При відборі будуть враховуватись новизна, оригінальність й актуальність теми, а також минулі напрацювання аплікантів. Наявність візуальних матеріалів до проекту, як от: трейлер, кастинг, відзняті епізоди - буде додатковою перевагою проекту.

До 17 квітня оргкомітет програми розгляне заявки і відбере 5 учасників для презентації проектів на програмі. Про проходження заявки на пітчинг учасникам буде повідомлено електронною поштою до 20 квітня обрані учасники пройдуть експрес-навчання, в ході якого отримають нові знання в таких областях кінематографу: розробка сценарію, формування творчої команди, бюджетування, продакшн, пост-продакшн, фестивальна дистрибуція.

24 квітня об 11:00 відбудеться фінальна консультаційна сесія учасників. Місце буде повідомлено згодом.

Коментарі