втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Сьогодні, 26 лютого 2015 року, в український кінопрокат виходять три вітчизняні фільми – комедійна драма «Люби мене» Марини Горбач, фільм-концерт «О.Е. 20. Live in Kyiv» Сергія Шалигіна та збірка короткометражних стрічок «Альманах #1» від творчого об’єднання «Вільні».

Стрічку «Люби мене» Марини Горбач знято у ко-продукції з Туреччиною, де вона вже вийшла у прокат 18 жовтня 2014 року, зібравши 126 тис. доларів. У комедійній драмі (за словами режисера, скоріше комедії – для західних глядачів, і драмі – для вітчизняних) йдеться про турка Джемаля (Усхан Чакир), що напередодні весілля приїздить до засніженого Києва у секс-тур. Тут він зустрічається із Сашею (Вікторія Спесивцева), яка у день свого 33- річчя вирішує покласти край тривалим стосункам із одруженим чоловіком.

Стрічку, що взяла участь у п’яти десятках фестивалів, планували випустити у кінопрокат у лютому 2014 року, але не змогли з огляду на внутрішньополітичну ситуацію в Україні та певну протидію Держкіно. Бюджет картини склав 14 млн. гривень, половина з яких – державне фінансування. Інтерв’ю з Мариною Горбач про зйомки фільму, особливості роботи у Туреччині та фестивальну долю «Люби мене» читайте тут.

Фільм-концерт «О.Е. 20. Live in Kyiv» Сергія Шалигіна було зафільмовано 21 червня 2014 року на НСК «Олімпійський», де відбувся заключний концерт гурту «Океан Ельзи» в рамках ювілейного туру «Океан Ельзи – 20 років разом!» Цей виступ зібрав понад 75 тисяч шанувальників групи з усього світу і став офіційно зареєстрованим концертним рекордом України.

Зйомками концерту займалася команда оператора-постановника з Великобританії Енді Хорнера, використавши для того 17 камер, розташованих по всьому стадіону. Також під час зйомок використовували унікальну систему запису звуку, що дозволила створити для глядача в кінотеатрі повноцінний ефект присутності.

Олексій Першко, kino-teatr.ua: «У стрічки є свій сюжет – сюжет емоційний. Його вибудовують у першу чергу самі музиканти на чолі зі Святославом Вкарчуком. І справа тут не лише в тому, що музиканти брали участь у відборі музичного матеріалу (з 35 виконаних під час концерту композицій до фільму увійшло 20), а в першу чергу в тому, що особистість такого масштабу та щирості як Вакарчук здатна витягнути на собі будь-який твір або навіть такий унікальний за своїм масштабом артистичний жест, як стадіонний концерт тривалістю три з половиною години. Потрібно бачити, якими очима дивляться на нього прихильники групи (цьому автори фільму приділили достатню кількість екранного часу), як вони дослухаються до кожного його слова і як сам Вакарчук, підживлюючись їх любов’ю та енергією, здатен відпрацювати концерт такої неймовірної тривалості. Й нехай (...) режисеру вочевидь не вистачило фантазії для різноманітнішого представлення глядачу багатого матеріалу, але гігантські зусилля, вкладені у створення цього унікального для нашої країни кінопродукту, не можуть не викликати якнайглибшої поваги»

Творче об’єднання «Вільні» презентує у кінотеатрі «Київ» свій перший альманах молодого українського кіно. До «Альманаху #1» увійшли чотири комедійні стрічки – «Сироїд» Софії Лаврів, «До гармонії» Вероніки Зісельс, «Чотири півні» та «Як Шевченко шукав роботи» Арсенія Бортника. Покази збірки триватимуть у кінотеатрі «Київ» від 26 лютого до 4 березня. Детальніше про фільми читайте тут.

Нагадаємо також, що у кінотеатрі «Кінопанорама» продовжується прокат документальної стрічки Леоніда Кантера та Івана Яснія «Добровольці Божої Чоти», що оповідає про бойові дії на Сході Украни, у яких бере участь батальйон «Правого сектору» ДУК (Добровольчий український корпус).

Крім того, сьогодні, 26 лютого, о 17.00 буде презентовано кінотеатр українського фільму «Ліра» (вул. Велика Житомирська, 40), а у Будинку кіно о 18.00 розпочнеться вечір акторської майстерні «Поетична мозаїка», на якому відбудеться показ фільмів-портретів про кінорежисера Миколу Літуса, народного артиста України Миколу Оляліна, кінорежисера, народного артиста України Тимофія Левчука (реж. Людмила Михалевич).

НСКУ

Коментарі