втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Компанія «Медіа Ресурси Менеджмент» представляє медіаринку унікальне видання з серії Mediabook. Вперше російською мовою видано книжку ґуру комедійного жанру Стіва Каплана – «Приховані інструменти комедії. Бути смішним – серйозний бізнес».

Книжка написана для всіх, хто цікавиться комедійним жанром, зокрема, для сценаристів, акторів, режисерів і продюсерів; вона відкриває унікальні секрети та засоби створення комедії.

Стів Каплан детально аналізує сцени з популярних фільмів і телесеріалів, демонструючи, коли комедія  працює, а коли – не працює та чому це відбувається. В той час коли інші книжки радять, як «писати смішно», це видання дає можливість зрозуміти механіку й мистецтво комедії, а також пропонує перевірені практичні інструменти, які допоможуть авторам утілити це розуміння в успішні комерційні сценарії.

 «У своїй книжці "Приховані інструменти комедії" Стів Каплан доходить до глибин, до стрижня комедії, демонструючи, яким чином хтось або щось стає смішним. Він розбиває процес на частини, відштовхуючись від основ комедії і доходячи до її емоційної та логічної складових, до тонкого балансу ремесла й таланту. Він досліджує інструменти, доступні для використання всіма й кожним при створенні чого завгодно комічного. Час для такої книжки прийшов. Яким би досвідом ви не володіли, книжку "Приховані інструменти комедії" потрібно прочитати кожному, хто цікавиться написанням, режисурою чи виконанням комедії. Я зазначила для себе десятки сторінок і чекаю не дочекаюся хвилини, коли зможу застосувати на практиці те, що дізналася ». - Ріса Брамон-Ґарсія, режисер, продюсер, кастинг-директор («Природжені вбивці» (Natural Born Killers), «Швидкість» (Speed), «Сутінкова зона» (The Twilight Zone), «Розанна» (Roseanne) та ін.)

Книжка є результатом багаторічної викладацької діяльності Стіва Каплана й репрезентує поширену версію його навчального курсу. Її написано легкою для розуміння мовою, з притаманним Капланові чудовим гумором, багатьма посиланнями й згадками відомих фільмів та серіалів.

«Жодна книжка не дає вам схему, завдяки якій ваш сценарій стане смішним, але,  ті, хто засвоїть рекомендації, викладені в цьому виданні, зможе рухатися до своєї мети коротким шляхом. Хай щастить на цій дорозі! До читання рекомендую», - коментує Олексій Троцюк, сценарист, продюсер («Батькові дочки», «Кухня» та ін.)

Стів Каплан протягом останніх 15 років вважається  найавторитетнішим експертом у галузі розробки сценаріїв та виробництва комедійних проектів. Окрім викладання в Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі (UCLA), Нью-Йоркському університеті (NYU), Єлі (Yale) та багатьох інших, Стів Каплан створив театр комедії НВО, програму для сценаристів, а також став співзасновником і художнім керівником театру «Панчлайн» на Мангетені (Manhattan Punch Line Theatre). Він консультує йі проводить докторинг сценаріїв для таких компаній, як DreamWorks Animation, Disney, HBO, Paramount, Touchstone. Понад 10 років Стів Каплан проводить свій дводенний  семінар для сотень студентів і професіоналів по всьому світу. Детальна інформація про книжку тут

  • Купити книжку: +38 (044) 4594610, www.mrm.ua   
  • А також – у точках продажу Одеського міжнародного кінофестивалю: 
    Фестивальний Палац, вул. Пантелеймонівська, 3;
    Фестивальний центр «Батьківщина», вул. Мечникова, 104.

Коментарі