втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

«1+1» запустив сайт на підтримку українського режисера Олега Сенцова (учасника Сценарної Майстерні), якого незаконно утримують в московській в'язниці Лефортово - savegoodguys.1plus1.ua

Таким чином, канал розпочинає акцію на підтримку Олега і закликає всіх активних та небайдужих людей з України та Росії приєднається. Місце Олега - на знімальному майданчику. В Україні не так багато режисерів, які можуть знімати хороше кіно, а Олег Сенцов один з тих, хто здатний на це.

Канал також закликає поширювати інформацію, щоб максимально привернути увагу громадськості до цієї ситуації. Для початку – підтримати створену сторінку й розмістити інформацію в соціальних мережах з хештегом #savegoodguys.

Крім того, "1+1" створює спецвипуск авторської програми Володимира Войтенка «Арґумент-кіно: Врятувати Олега Сенцова!», де покаже його дебютний повнометражний фільм "Гамер". В ефір програма вийде З 9 на 10 червня о 00:10.

У гостьовій студії програми - відомі діячі кіно виступлять із заявами на підтримку Олега. Серед них: голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач, кінооператор Ярослав Пілунський, звукорежисер  Артем Мостовий, який працював над його фільмом, а також кінокритик Андрій Алферов.

Нагадаємо, фільм Олега Сенцова "Гамер" відібрали на фестиваль в Роттердамі, потім Олег їздив з ним до Одеси і Ханти-Мансійська на Міжнародний фестиваль дебютів "Дух вогню", де отримав премію Ґільдії кінознавців і кінокритиків Росії.

«1+1»

Коментарі