втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Фільм Марини Артеменко, що вона є активною учасницею «Сценарної майстерні», визнано найкращим – поряд зі стрічками «Ваня» й «Тімка», над якими вона працювала в різних якостях разом зі ще однією учасницею СМ, сестрою Оксаною Артеменко, – у номінації «Початок» 12 Київського МКФ «Кінолітопис».

Також стрічку запрошено на черговий, 17-й за рахунком, кінофестиваль – «Дирижабль», що проводиться у столиці Північної Осетії Владікавказі (Російська Федерація). Цей фест є другий за рахунком (перший пройшов 2010 року), триватиме від 15 до 21 липня. На форумі праюватиме два журі – фахове й глядацьке, а призовий фонд складатиме 365 тисяч рублів.

Нагадаємо, що «Не менше 50 кг» нині змагається в короткометражній конкурсній програмі 16 Бердянського міжнародного кінофестивалю, а далі рушає на на південно-західне узбережжя Піренейського півострова, до міста Сетубала, - демонструватиметься у програмі «Панорама» 26 міжнародного кінофестивалю Festroia, що він триватиме від 7 до 16 червня.

Фільм Марини Артеменко вже  виборов кілька інших фестивальних нагород:  названий журі однією з трьох найкращих ігрових картин на фестивалі «Ти не сам» у Ярославлі та найкращою ігровою стрічкою на кінофорумі «Бачення» в Кємєрові.

Сюжет комедійної короткометражки «Не менше 50 кг» обертається навколо проблеми молодої дівчини, котра не може вчасно потрапити на робоче місце, маючи меншу вагу, аніж та, на підняття якої запрограмований ліфт офісної меґабагатоповерхівки.

Стрічку продюсував Ігор Савиченко, і її створено 2013 року продукційними зусиллями компанії «Директорія кіно» як дебютний фільм за повної фінансової підтримки Державної служби з питань кінематографії.

 **
Три варіанти сценарію фільму «Не менше 50 кг» дивіться на сайті СЦЕНАРНА МАЙСТЕРНЯ

**
Також нагадаємо, що фільм «Помин» сценаристки, режисерки й письменниці Ірини Цілик, що також є учасницею «Сценарної майстерні», визнано «Найкращим ігровим фільмом» 12 Київського МКФ «Кінолітопис».

 

Коментарі