втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Повнометражний ігровий дебют учасників СЦЕНАРНОЇ МАЙСТЕРНІ сценаристів Валентина Васяновича, що також режисер фільму, та Ії Мислицької «Звичайна справа» від 7 лютого демонструватиметься в українських кінотеатрах.

Фільм брав участь у міжнародній та національній конкурсних програмах Третього Одеського МКФ і був удостоєний Спеціальної згадки Міжнародного журі з формулюванням "За крок до відродження українського кіно" та одержав нагороду "Дон Кіхот" від Міжнародної федерації кіноклубів (FICC), від 7 лютого демонструватиметься в українських кінотеатрах.

Синопсис
Головного героя, спадкового лікаря Толіка, виганяють з роботи за бійку з пацієнтами. Герой вважає цю подію гарним знаком, щоб почати нове життя. Нарешті збудеться його мрія стати "вільним" поетом, а якщо пощастить - навіть відомим, адже вірші він пише, і правда, непогані. Дуже приємно, що в цей момент поруч опиниться старий друг Славко, який знає все: в чому сенс життя, як заробити грошей, як стати щасливим. Він втягує героя в ряд абсурдних ситуацій, в яких Толік втрачає майже все, що мав. Ймовірно, саме драматичні ситуації з родиною та пригоди зі Славком стануть поштовхом до написання дійсно гарних віршів, які потім увійдуть до збірки.

Валентин Васянович в інтерв’ю для Gazeta.ua, зокрема, сказав: «Це безперечно трагікомедія. Фільм про кризу середнього віку. У 40 років головний герой вирішує почати життя заново і протягом фільму бачимо, що з цього вийшло… На Одеському фестивалі публіка була різна, але всі сміялися, де потрібно і добре сприйняли фільм. Ще показували стрічку на кінофестивалі в Тернополі. Глядачі казали, що вийшло європейське кіно, але про Україну».


Коментарі