втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Артхаус Трафік

Одразу після звільнення з російського полону Олег Сенцов вирішив повернутися до роботи над кримінальною драмою «Носоріг». Підготовку до зйомок стрічки було розпочато ще 2013 року, але її перервали події Євромайдану, анексія Криму та незаконний арешт Олега. Проект став одним з переможців пітчингу Держкіно 2013 року, на його створення було виділено 3,9 млн грн при загальному бюджеті в 8,1 млн грн.

Восени 2013 року Хорватський аудіовізуальний центр Croatian Audiovisual виділив фільму грант у розмірі 600 тис. кун (на той момент - майже 79 тис. євро), взимку 2013-го проект отримав фінансування німецької кінофундації Medienboard Berlin-Brandenburg, а влітку 2012-го - головний приз продюсерського пітчингу ОМКФ (25 тис. грн на розвиток).

Ще одне джерело фінансування Сенцов отримав вже зараз - проект «Носоріг» виграв конкурс на фінансову підтримку від Польського кіноінституту.

Трейлер до фільму "Носоріг", створений 2013 року

«Польські колеги підтримували мене впродовж багатьох років - як і в інформаційному полі, під час ув'язнення, так і у спільному виробництві стрічки «Номери», яку я режисерував дистанційно. Я дуже радий, що наша співпраця триває, і що отримане фінансування дасть мені змогу втілити задум, який народився ще 2011 року», - коментує Олег Сенцов.

«Носоріг» - фільм про 90-ті в Україні. За сюжетом, колишній бандит згадує історію свого життя. З дитинства він добре знає, що треба бути сильним та безжальним - тільки так можна здобути авторитет і вижити. Бійки, розбірки, вбивства, катування - сила, жорстокість та безкарність перетворюють його на безжального носорога. Бажаний злет виявляється падінням, в якому він втрачає себе і свою сім’ю. Втім зустріч із незнайомцем дарує шанс усе змінити.

Фільм створюватиметься у копродукції України, Німеччини та Польщі. Початок зйомок заплановано на вересень 2020 року.

Коментарі