втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Знімальна група документального фільму «Операція «Грубешів» (режисер Олеся Моргунець-Ісаєнко) проведе знімання у місті Грубешів Люблінського воєводства Польщі з 25 до 30 липня.

За сприяння Посольства України у Польщі і Генерального консульства України у Любліні влада Грубешова і міський музей ім. Сташице допомагатимуть у створенні картини.

Бургомістр Грубешова Томаш Зайонц надав дозвіл на фільмування в місті, музеї та в інших історичних локаціях за подіями сюжету стрічки. Також були надані контакти регіонального Грубешівського товариства, де знімальна група зможе ознайомитися з архівними матеріалами 1946 року.

Кінокомпанія «УМ-ГРУП» знімає повнометражний документальний фільм «Операція «Грубешів» на замовлення Державного агентства України з питань кіно. Проект став одним із переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно. Режисером фільму та автором сценарію є Олеся Моргунець-Ісаєнко, продюсером – Артем Денисов.

Стрічка розповідає про спільну боротьбу українських та польських повстанців проти радянських комуністів під час та після Другої світової війни. У ті роки українці та поляки були запеклими ворогами. І це робить факт їхньої бойової співпраці ще більш цінним та показовим. Один із них – спільна акція у польському місті Грубешів, під час якої був розгромлений радянський гарнізон, звільнені в’язні місцевої тюрми та знищено архів даних про переселенців.


Знімальний період триватиме з червня до серпня 2018 року. Зйомки фільму відбуватимуться у Грубешові, Варшаві, Любліні та Києві. Прем’єра фільму запланована на 2019 рік.

Режисером картини є Олеся Моргунець-Ісаєнко. Закінчила КНУТКіТ ім.Карпенка Карого. Зняла фільми «Мольфар» (дипломна робота, 2008), короткометражний ігровий фільм «Віолончель» (2014), повнометражний фільм «Казка про гроші» (2018), зробила серію роликів для виставки, присвяченої війні на Донбасі, а також для дітей, які проживають на території Донбасу та Криму. Працювала режисером монтажу на багатьох проектах.

Фб-сторінка кінострічки

Коментарі