втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

В Одесі завершився дев'ятий міжнародний кінофестиваль. У конкурсних програмах за Ґран-прі ОМКФ «Золотий Дюк» та інші нагороди міжнародного конкурсу боролися 108 кращих картин, в тому числі 12 повнометражних фільмів з 19 країн. 

Ґран-прі фестивалю «Золотий Дюк» від глядачів отримав фільм «Кришталь» білоруської режисерки Дар'ї Жук.

Переможцем у національній конкурсній програмі з короткого метру став фільм «В радості, і тільки в радості» режисерки Марини Рощиної.

За найкращий український повнометражний фільм у національній конкурсній програмі нагородили стрічку «Дельта» Олександра Течинського.

Найкращою українською акторкою стала героїня фільму «Коли падають дерева» режисерки Марисі Нікітюк - Анастасія Пустовіт.

Перемогу в номінації «За найкращу режисерську роботу» національного конкурсу отримала Тоня Ноябрьова за стрічку «Герой мого часу».

Спеціальні відзнаки від журі отримали стрічки режисерки Жанни Озірної «Зв'язок» та «Про Марка Львовича Тюльпанова, який розмовляв із квітами» Дани Кавеліної.

Найкращим європейським документальним фільмом стала стрічка «Домашні ігри» режисерки Аліси Коваленко.

«Золотий Дюк» за внесок у розвиток світового кіно отримала британська акторка Жаклін Біссет.

У міжнародній конкурсній програмі одразу дві перемоги отримала стрічка «Жаль» Бабіса Макрідіса - за найкращий фільм та найкращу режисерську роботу.

Перемогу за найкращу акторську роботу отримав Віктор Полстер за фільм «Дівчина» бельгійського режисера Лукаса Донта.

Також спеціальним дипломом журі міжнародної конкурсної програми відзначили фільм «Пророка» Константіна Полеску. 

Express.ua

Коментарі