втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Дві українські кінострічки - повнометражна "Дельта" Олександра Течинського і короткометражна "Магнітна буря" Ігоря Ганського - визнані найкращими на Одеському кінофестивалі-2018.

Таке рішення оприлюднили члени Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI), повідомляє кореспондент Укрінформу.

Переможці отримали дипломи від журі ФІПРЕССІ, до складу якого входять   кінознавець Сергій Васильєв (Україна), кінокритик Роберт Гортон (США) та дослідник кіно Саньїн Пейкович (Швеція).

Варто зазначити, що фільм "Дельта" - це розповідь про життя рибалок Вилкового - містечка з вулицями-каналами, де сполучення здійснюється оригінальними човнами. Влітку тут багато туристів, але автори стрічки показали глядачам Вилкове у той час, коли місто мало хто відвідує. Це фільм про зиму в дельті Дуная, точніше про людей, які тут зимують. І заробляють на життя рибальством і косінням очерету взимку.


Сценарій цього українсько-німецького фільму також був визнаний переможцем 8-го конкурсного відбору Держкіно України й отримав державну підтримку розміром 1 млн 852 тис. грн., що становить 40% загальної вартості створення кінострічки.

Короткометражний фільм "Магнітна буря" переніс глядачів - учасників фестивалю у червневі дні 2017 року, коли сталась одна з потужних магнітних бур, а також відбулась кібератака вірусу Петя. Однак головним героям стрічки - бабі Дусі і Наталці - не до того, адже у них саме розбився телевізор.

Завтра, 21 липня, під час церемонії закриття будуть названі всі лауреати ОКМФ-2018.

Укрінформ

Коментарі