втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Український режисер Олег Сенцов, якого засудили і ув'язнили до 20 років суворого режиму в Росії, став першим лавреатом премії Ukrainian ID Award за незламну силу в боротьбі за ідеали свободи.

Про це повідомляється на сторінці Facebook Міжнародного економічно-гуманітарного форуму Ukrainian ID, який заснував премію.

7 липня під час її вручення в Каневі організатори заходу планують провести флешмоб #FreeSentsov в Україні та серед представників української діаспори по всьому світу.

Премією Ukrainian ID Awards щорічно відзначатимуться лауреати, які зробили визначний внесок у розвиток економіки, гуманізацію суспільства та примноження культурного капіталу.

Зокрема, нею нагороджуються знакові особистості будь-якої національності та сфери діяльності, а також авторитетні організації (окрім політичних) у п’яти номінаціях: економіка, Human Security, громада, технології, міжнародний діалог.

Незаконно засуджений в РФ Олег Сенцов, якого утримують у колонії "Білий Ведмідь" у Лабитнангі (РФ), з 16 травня оголосив голодування з вимогою до РФ відпустити усіх незаконно утримуваних українців.

Адвокат Дмитро Дінзе 1 липня повідомив, що Олега Сенцова примусово годують білково-вітамінною сумішшю і кожен день "закачують вітамінні коктейлі".

Український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що Україна готова передати Росії 23 засуджених росіян в обмін на 23 українців, які утримуються в РФ. 

 

У Кремлі визнали, що у переговорах щодо відвідування в РФ утримуваних осіб "є труднощі".

Російський кінорежисер Олександр Сокуров звернувся з відкритим листом до президента України Петра Порошенка та Папи Римського, в якому закликав "зробити все, щоб звільнення Олега Сенцова стало неминучим".

Разом з тим з проханням до Путіна про помилування Сенцова звернувся Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд, на що у Кремлі відповіли, що помилувати Сенцова на підставі цього прохання не можуть.

Українська правда

Коментарі