втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Мюнхенський кінофестиваль оголосив програму. Дві українські стрічки – «Вулкан» Романа Бондарчука та «Донбас» Сергія Лозниці увійшли до конкурсної програми кінофестивалю. Обидві картини створено за підтримки Держкіно України.

Цьогорічний Мюнхенський міжнародний кінофестиваль відібрав до участі у конкурсній програмі INTERNATIONAL INDEPENDENTS одразу два українських фільми – повнометражний дебют режисера Романа Бондарчука «Вулкан» та картину відомого режисера Сергія Лозниці «Донбас».

Стрічка «Вулкан» також відібрана до участі у конкурсній програмі «East of the West» 53-го Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах - одного із найстаріших кінофестивалів класу «А». Світова прем’єра фільму відбудеться 1 липня.

В свою чергу, світова прем'єра фільму «Донбас» відкрила офіційну конкурсну програму Un Certain Regard («Особливий погляд») цьогорічного Каннського кінофестивалю. Стрічка отримала приз за найкращу режисерську роботу.

Другий у Німеччині за значенням після Берлінського кінофестивалю, Мюнхенський МКФ цього року відбудеться з 28 червня по 7 липня.

Більше про фільми...

«Вулкан»


Дебютний повнометражний художній фільм Романа Бондарчука «Вулкан» створений за результатами Сьомого конкурсного відбору Держкіно у спільному виробництві України та Німеччини. Авторами сценарію фільму є Алла Тютюнник, Дар’я Аверченко та Роман Бондарчук. У 2015-му році кіносценарій фільму отримав премію Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

За сюжетом, Лукас переживає кризу середнього віку. Він працює перекладачем в офісі ОБСЄ й у складі моніторингової місії вирушає на кордон з Кримом. Cерія дивних збігів залишає Лукаса сам на сам із таємничим і хаотичним всесвітом південного степу, в якому життя здається відірваним від будь-якої структури. У цих дивних місцях, де люди віднаходять щастя у найпростіших, часто ілюзорних речах, де переплелися минуле, сучасне і майбутнє, де кожен день може стати останнім, Лукас починає життя спочатку.

«Донбас»


Проект фільму Сергія Лозниці «Донбас» став одним із переможців Восьмого конкурсного відбору Держкіно. Стрічку створено у копродукції Німеччини, України, Нідерландів, Франції та Румунії. Режисером та сценаристом фільму є Сергій Лозниця (Україна), продюсером з української сторони виступив Денис Іванов.

У фільмі Сергія Лозниці подорож по Донбасу розгортається як ланцюг пригод, де гротеск і драма пов'язані між собою так, як життя і смерть. Це не історія одного регіону, однієї країни чи однієї політичної системи. Мова йде про світ, втрачеий через фальшиву ідентичність. У «Донбасі» війна називається «миром», пропаганда вимовляється як істина, а ненависть – як любов.

Держкіно

Коментарі