втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Створена за підтримки Держкіна стрічка українського режисера Сергія Лозниці «Донбас» відкрила офіційну конкурсну програму Каннського міжнародного кінофестивалю «Особливий погляд».

Під час прем’єри Сергій Лозниця подякував організаторам за можливість поділитися своїм фільмом у рамках саме цього фестивалю і зазначив: «У мене була фантастична група і я дуже вдячний кожному її учаснику. Ідея цього фільму прийшла до мене ще в 2014-му році, коли розпочалася війна. Я був глибоко шокований тим, що бачив на Донбасі і вирішив зняти про це художній фільм.Цікаво, що зйомки ми завершили тільки шість тижнів тому».

«Донбас» створювався у копродукції України, Німеччини, Нідерландів, Франції та Румунії. Українським копродюсером фільму є Денис Іванов та кінокомпанія «Артхаус Трафік».


У центрі уваги фільму – люди, вимушені пристосовуватися до життя в умовах, коли розпадаються інститути влади, сімейні та професійні зв'язки, коли речі перестають називатися своїми іменами.

В українському прокаті «Донбас» з’явиться вже цього року.

Держкіно

Коментарі