втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Центр візуальної культури оголошує про проведення другої частини Київського Інтернаціоналу – Київської бієнале 2017 під назвою Київський Інтернаціонал – ’68 СЬОГОДНІ, що відбудеться у Домі кіназ 11 по 25 травня 2018 року.

В рамках проекту Київський Інтернаціонал – ’68 СЬОГОДНІ, що проходитиме у форматі міжнародного форуму мистецтва й знання, в Україні вперше виступлять з лекціями такі видатні філософи та історики сучасності, як Жак Рансьєр (Франція), Шанталь Муфф (Бельгія), Аляйда Ассман (Німеччина), Аґнес Хеллер (Угорщина) та Алєксєй Юрчак (США).

Проект дослідить політичну та культурну спадщину протестів і боротьби 1968 року з перспективи п’ятдесяти років потому, беручи до уваги суперечності цього історичного моменту для Західної та Східної Європи. Травень 1968-го залишається символом звільнення та бунту проти закоренілих владних структур, а також культурним і мистецьким орієнтиром для Західної Європи, в той час коли для Східної Європи актуальнішою, очевидно, є 50-та річниця Празької весни та радянської військової інтервенції у Чехословаччину. Проект Київський Інтернаціонал – ’68 СЬОГОДНІзіставляє суперечливі виміри цих подій, що продовжують визначати політичні та культурні розбіжності на континенті.


Київський Інтернаціонал – ’68 СЬОГОДНІ розпочнеться з лекції французького філософа Жака Рансьєра «Реполітизуючи французький 68-й», що відбудеться 11 травня. Шанталь Муфф, політична мислителька з Бельгії, прочитає лекцію «Афекти демократії» 18 травня. А 19 травня за участі видатної угорської філософині Аґнес Хеллер відбудеться симпозіум «Жива газета. Спадок Празької весни сьогодні». У програмі також зустрічі з художниками та презентації, зокрема від голландської студії графічного дизайну Experimental Jetset (12 травня) та хорватського художника Іґоря Грубіча (13 травня). На завершення проекту відбудуться лекція німецької історикині та культурної антропологині Аляйди Ассман «1968 у Німеччині: покоління з двома етапами та обличчями» (23 травня) і лекція американського культурного антрополога російського походження Алєксєя Юрчака «Лабораторія майбутнього: тіло Леніна між біохімією та мистецтвом» (25 травня).

Адреса локації проекту – київський Дім кіна (вул. Саксаганського, 6).

Вхід на всі заходи – вільний.

Організатор – Центр візуальної культури (Київ).

Автори емблеми – Experimental Jetset, Амстердам 2018.

Інституційні партнери: De Balie (Амстердам, Нідерланди), European University Viadrina (Франкфурт-на-Одері, Німеччина), Krytyka Polityczna (Варшава, Польща), Medusa Books (Київ, Україна), tranzit.cz (Прага, Чехія).

За підтримки: Bundeszentrale für politische Bildung, Goethe-Institut в Україні, Prince Claus Fund.

Коментарі