втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

У Києві відбулося погашення поштової марки, присвяченої виходу українського анімаційного фільму "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила".

Серію марок і конвверт випустила "Укрпошта" у співпраці зі студією Animagrad (FILM.UA Group), розповів на погашенні в арт-хабі Укрпошти перший заступник генерального директора компанії Олександр Перцовський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні відбулося погашення марки, яка присвячена випуску українського фільму "Викрадена принцеса". Марки можна придбати у будь-якому поштовому відділенні. Укрпошта зацікавлена у розвитку дитячої філателії, ми хочемо бути ближчими до зростаючого покоління наших споживачів, які через марки знайдуть пошту для себе цікавою, будуть користуватися, надсилати листи та листівки", - зазначив Перцовський.

Він зауважив, що "Укрпошта" вже не вперше випускає марки, присвячені українським анімаційним продуктам. Приміром, нещодавно випущено поштові марки з героями фільму "Сторожова Застава". У планах - введення в обіг марок, присвячених виходу мультфільму "Мавка. Лісова пісня".


Як розповіла начальник Центру філателістичної продукції Укрпошти Наталя Мухіна, на одній з двох поштових марок, виконаних на самоклейному папері, зображені головні герої - принцеса Міла, київський князь Володимир, її батько, та коханий мандрівний актор Руслан - на тлі старовинного Києва. На іншій поштовій марці розміщено зображення Хом’яка Вінницького.

"Номінал кожної марки - 5 гривень. Тираж кожної з поштових марок 100 тисяч примірників. До марки також випущено конверт "Перший день", у Києві відбувається спеціальне пам’ятне погашення цієї марки. Цей штемпель діє лише один день, тож всі бажаючі мають встигнути сьогодні до кінця дня придбати ці поштові марки і залишити на них пам’ятний штемпель, який символізує дату введення цих марок в обіг", - сказала вона.

"Викрадена принцеса: Руслан і Людмила" — перший український повнометражний мультфільм для вітчизняного та міжнародного прокату.

Укрінформ

Коментарі