втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Вночі з 10 на 11 грудня о 01:05 в авторській програмі Володимира Войтенка «Арґумент-Кіно» на телеканалі «1+1» мова піде про фільм фінського режисера Акі Каурисмякі «По той бік надії», що виходить до українського прокату. На початку цього року стрічку було відзначено «Срібним ведмедем» Берлінського кінофестивалю за найкращу режисуру.

«По той бік надії» є другою частиною майбутньої трилогії Акі Каурисмякі про портові міста і біженців. Перша, під назвою «Гавр», вийшла на екрани 2011 року, а от чи вийде остання – поки загадка. Режисер заявив, що втомився і більше нічого не фільмуватиме. Менше з тим, втома у фільмі «По той бік надії» аж ніяк не відчувається: попри традиційну для Каурисмякі меланхолію, стрічка наснажена ідеями непідробного гуманізму, який просто не може не розчулити глядача. Відомий своєю песимістичністю, цей автор не сподівається на те, що життєлюбність із його фільму перекинеться на реальний світ. Утім, він все одно не втачає надії та говорить: «Кіно мало на що впливає, але я дуже хотів, щоб люди, які підуть його дивитися, зрозуміли – ми всі однакові, усі ми люди. Це сьогодні «він» чи «вона» біженці – завтра ними можете стати ви».

Про фільми «По той бік надії» та «Вечірка»

Також у програмі – розгорнута інформація про інші новинки вітчизняного прокату. Зокрема, про чорну комедію англійської режисерки Салі Потер «Вечірка» та про чергову частину леґендарної кіноказки для дорослих і дітей – «Зоряні війни: Останні джедаї» (реж. Раян Джонсон). 

«Арґумент-Кіно» продовжує розповідати про те, що в кінотеатрах по всій країні – перед показами повнометражних картин – із грудня демонструються коротенькі фільми з проекту «Дивись українське – Твори своє майбутнє». Цього разу – про фільм «На своїй землі» сценариста Федора Янька та режисера Олександра Кирієнка.

Про короткометражний фільм Олександра Кирієнка «На своїй землі»

Крім того, у рубриці «Фестивальне життя» – про 17-й фестиваль «Нове британське кіно», що відкриється 13 грудня в Києві й представить п’ять найновіших повнометражних фільмів і добірку анімаційних короткометражок. А в рубриці «Серіальний кіноефект» ітиметься про серіал Вінса Ґіліґана «Пуститися берега» – один із тих, що створив підґрунтя теперішнього феномену глобальної серіальної телеманії.

«Серіальний кіноефект»: «Пуститися берега»

Портрет Стіва Бушемі в «Арґументі-Кіно»

А ще в «Арґументі-Кіно» – портрет американського актора й режисера Стіва Бушемі, який народився 13-го грудня в Брукліні 60 років тому. Насамкінець – телеесеї про еротичну драму Бернардо Бертолуччі «Останнє танґо в Парижі», що вже 45 років на екранах, та про стрічку «Лихоманка суботнього вечора» (реж. Джон Бедем), яка закарбувала на екрані епоху диско 70-х і зробила Джона Траволту суперзіркою.

АРҐУМЕНТ-КІНО 

Коментарі