втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

22 та 23 вересня 2017 року у Києві на території кіностудії FILM.UA відбудеться фестиваль «Де кіно. Епізод 2», у рамках якого заплановано показ конкурсної програми, освітні заходи, лекції гостей фестивалю та виступи популярних українських музичних гуртів.

У п’ятницю, 22 вересня 2017-го, на гостей очікує відкриття фестивалю, танцювальний перформанс від зірок другого півфіналу «Євробачення-2017» − «Apache Crew», показ двох фільмів екстремального проекту «Insiders» та майстер-клас претендента на «Оскар–2017» − режисера Марка Реймонда Вілкінса.

У суботу, 23 вересня 2017 року, відвідувачі зможуть першими побачити ексклюзивні сцени з фільму Юрія Ковальова «Сторожова застава», поспілкуватися з режисером Олексієм Смоляром, дізнатися все про стрічку «Ворошиловград» Ярослава Лодигіна і команду, яка над нею працює, та долучитися до панельної дискусії «Кіно і критика. Чи достатньо в Україні говорять про кіно?» за участі арт-оглядачки Олени Чиченіної, кінокритика Андрія Алфьорова, редактора Дар'ї Бадьйор, письменника Андрія Кокотюхи і головного редактора видання «Детектор медіа» Галини Петренко.

Спеціальний гість фестивалю режисер New York Film Academy Джонатан Віттейкер говоритиме про всі творчі рішення, які приймає режисер, вибудовуючи кадр, а також про те, що його вибір повідомляє аудиторії мовою візуального образу.

Мова лекції ключових спікерів – англійська із синхронним перекладом для гостей на українську.

Перегляд конкурсної програми, а це 54 короткометражні роботи у п’ятьох нетипових номінаціях, стартує о 14:00 у суботу, 23 вересня 2017 року.

Фестивальний показ буде розділено на 2 блоки з показом коротких списків робіт у номінаціях «Комедія» та «Вебізод» у першому блоці та «Фільм на мобільний телефон» і «Драма і жахи» – у другому.

22 вересня 2017 року для відвідувачів гратимуть інді-рокери «Black Balloon». Наступного дня закриватиме фестиваль український гурт з електронним звучанням «The Erised».

Також на фестивалі будуть організовані дитяча зона, фуд-корт, працюватиме ресторан, проводитимуться екскурсії по найцікавішим місцям кінокомплексу FILM.UA та будуть інші розважальні локації для відпочинку й дозвілля гостей.

Вхід на фестиваль безкоштовний.

Для комфорту відвідувачів від станції метро «Петрівка» (вихід до Книжкового ринку) кожні 30 хвилин курсуватимуть безкоштовні автобуси.

Із повною програмою фестивалю «Де кіно. Епізод 2» можна ознайомитись тут>>>.

Організатори фестивалю – «1+1 медіа» та FILM.UA Group.

За офіційною інформацією

Коментарі