втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

16 жовтня о 23:25 у програмі «Арґумент-Кіно» на телеканалі «1+1» у розмові з Головою Національної спілки кінематографістів України, кінокритиком та сценаристом, Сергієм Тримбачем ітиметься про діяльність НСКУ та про поступ і перспективи українського кінематографа.

Також на глядачів чекає розповідь про найцікавіші кінотеатральні прем’єри наступного тижня. Зокрема, про французьку комедію «Супер Бріс» із Жаном Дюжарденом, бойовик «Джек Річер: Не відступай» із Томом Крузом та повнометражну анімацію для дорослих «Повний розковбас», головним ініціатором якої є американський комік, актор, сценарист і режисер Сет Роґен.


Анджей Вайда

Окрім того, у найближчому випуску «Арґументу-Кіно» – телесеї про українського кінооператора Вілена Калюту («Білий птах з чорною ознакою», «Польоти уві сні та наяву»), польського режисера Анджея Вайду, що пішов із життя 9 жовтня, британського режисера Дені Бойла («На голці», «Мільйонер із нетрів»), американську актрису Кері Фішер («Зоряні війни») й про те, коли було засновано леґендарну студію Волта Дизнея. Насамкінець – інформація про особливості 46 Київського МКФ «Молодість», що проходитиме в столиці протягом 22-30 жовтня.


Сергій Тримбач в "Арґументі-Кіно"

**

Сергій Тримбач – кінокритик, кіноісторик, сценарист. Народився 1950 року в місті Олександрія. Закінчив філологічний факультет Київського університету Тараса Шевченка. Очолював, зокрема, архівно-наукову роботу в Національному центрі Довженка. Завідувач відділу кіномистецтва і телебачення Інституту мистецтвознавства. Найавторитетніший дослідник творчости Олександра Довженка. Автор сценаріїв біля двох десятків фільмів, серед яких вигадлива картина про життя і творчість режисера Сергія Параджанова «Небезпечно вільна людина». Від 2009 року очолює Національну спілку кінематографістів України.

АРҐУМЕНТ-КІНО

Коментарі