втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

11 березня 2016 року, о 18.30 у книгарні «Є» (м. Київ, вул. Лисенка, 3) відбудеться презентація книжки учасниці Сценарної Майстерні Ірен Роздобудько «Кіно на папері» (видавництво «Нора-друк»).

Збірку уклали робота про мистецтво кінодраматургії та кіносценарії авторки, зокрема, ті, що оприлюднені на сайті Сценарної Майстерні.

Кіно створюється на папері. І ці «папери» мусять бути такими, аби прочитавши їх, режисер зрозумів: це саме те, про що він хотів говорити зі світом! Кінодраматургія – не спосіб самореалізації, а досить чітка наука, зі своїми законами. Які вони? Як зробити аби ваш сценарій продюсери прочитали в першу чергу?..

В другій частині збірки – літературний синопсис сценарію «Садок вишневий…», котрий був створений в 2008 році, отримав спеціальну відзнаку Всеукраїнського конкурсу «Коронація Слова» в 2011-у і… зі значними змінами став стрічкою «Поводир» режисера Олеся Саніна у 2013 році.

А також – сценарій «Я повернусь!», створений для відомого режисера і актора Ахтема Сейтаблаєва задовго до анексії Криму. В ньому – епічна історія кримськотатарської дівчини від 1930-х до середини 80-х років. Героїня, всупереч випробуванням долі, все життя мріяла повернутися до рідного Криму. І повернулась. Адже те, про що мрієш – збувається, якщо ти вмієш за це боротися.

Участь у презентації візьмуть Ірен Роздобудько та кінорежисер Олесь Санін.

Модератор – Леся Воронина.

За офіційною інформацією

Коментарі