втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

23 грудня у столичному клубі «Тыква» відбулась церемонія нагородження переможців Фестивалю Кіномедіа2015.

«Кіномедіа», що він традиційно організований Незалежною асоціацією телерадіомовників, є некомерційним кінофестивалем про принципи роботи газетярів, репортерів, телеведучих, практиків PR і інших, хто пише, знімає, розповідає та творить у сфері медіа.

Незмінне гасло «Кіномедіа» – «Роздягни медіа в кіно!». Мета фестивалю – підтримати правильне сприйняття ролі медіа як важливого елементу демократичного суспільства, розуміння важливості існування незалежних об’єктивних ЗМІ та розкрити та підтримати нові режисерські таланти в Україні.

Цього року на кінофестиваль було подано 40 фільмів, 20 з яких потрапили у фінал та сперечалися за Ґран-прі конкурсу – 10 тис грн. Переможці в чотирьох основних номінаціях конкурсу, а саме  «Анімаційне кіно», «Експериментальне кіно», «Ігрове кіно» та «Документальне кіно», отримали сертифікати на 5 тис грн. Цього року на конкурс були подані роботи з України, Росії та Білорусі. Наймолодша учасниця цьогорічного фестивалю – учениця 7 класу Дар'я Рибіна з Харкова.

Ґран-прі виборола команда з Чернівецького національного університету ім. Федьковича – Кузьміч Ірина, Матюшина Наталія, Пінькас Тетяна – із фільмом «Нелекція». В основі сюжету – реальна історія викладача Чернівецького університету, улюбленця студентів, на життєвому шляху якого трапилась служба в АТО.

Переможець у номінації «Анімаційне кіно» - Василина Гарань із фільмом Desinfection – про очищення телеекранів від матеріалів на замовлення. Переможці у номінації ігрове кіно – команда харків’ян - Комарова Анна, Шафранович Анна, Іванова Катерина із фільмом «Макулатура», що продовжили досить популярну для фестивалю «Кіномедіа» тему газет у світі нових технологій. Переможець у номінації «Документальне кіно» - команда з Кам’янця-Подільського – Іванна Шептицька, Василь Арович, Вікнянська Інна із фільмом «День», що змальовує один день із життя журналістів. Про залежність та задурманеність пресою розповідає фільм «Преса 2.0», з яким режисер Василь Павук переміг у номінації «Експериментальне кіно». Приз глядацьких симпатій здобув фільм Марини Сербінович «ЗМІни».

Цього року роботи учасників оцінювали Володимир Войтенко, головний редактор сайту "Сценарна майстерня", відник авторської телепрограми "Аргумент-кіно" (1+1); Володимир Тихий, режисер та продюсер; Тарас Химич, режисер та кліпмейкер; Степан Коваль, режисер анімаційного кіно, лавреат премії Академії Мистецтв України, володар срібного ведмедя «БЕРЛІНАЛЕ-53», керівник анімаційної студії «Новаторфільм»; Юлія Голоднікова, організатор «Майстерень громадської критики», керівник проекту "Медіакритика", медіакритик, дослідниця теми візуальних комунікацій.

За офіційною інформацією 

Коментарі