втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Міжнародна Кіношкола молодих кінематографістів, організована Конфедерацією Спілок кінематографістів за підтримки Міждержавного Фонду гуманітарного співробітництва держав-учасниць СНД та Національної спілки кінематографістів України вперше буде вітати молодих кінематографістів з країн ближнього зарубіжжя в столиці України.

Чотирирічний досвід Міжнародної Кіношколи є унікальним, він дозволяє молодим талантам із різних країн зануритися в пізнавальний процес, реалізувати свої творчі можливості та поділитися новими ідеями. Початкуючі режисери, драматурги, критики і продюсери зможуть долучитися до знань і набути неоціненного досвіду визнаних метрів кінематографа.

Президент кіношколи Рустам Ібраґімбєков: «Наша Кіношкола не претендує на повноцінний освітній курс. Важливо створити майданчик для знайомства молодих кінематографістів, які зможуть побачити передові напрямки в розвитку національного кіно і визнають, що на пострадянських теренах існують нові ідеї та думки, що можуть вилитися в світовий кінематограф».

Програма школи дозволить кінематографістам-початківцям не лише прослухати тематичні майстер-класи, але й показати свої дебютні фільми, презентувати нові сценарії, встановити прямі контакти з колеґами і почути відгуки професіоналів та однолітків.

Щодня, з ранку до пізнього вечора, з молодими кінематографістами ділитимуться своїми знаннями: Роман Балаян, Рустам Ібраґімбєков, Іраклій Квірікадзе, Ґаліна Євтушенко, Сєрґєй Дворцевой, Павєл Фінн, Сергій Тримбач, Єлєна Ґрьоміна, Нана Джанелідзе, Галіна Адамовіч, Єлєна Стішова, Олег Кохан та інші майстри кінематографічного товариства.

В рамцях програми Кіношколи будуть показані роботи про кінематографістів телевізійного документального циклу «Острови» всеросійського державного телеканалу «Культура», програми циклу представлятиме автор проекту, лавреат «ТЭФИ-2007», режисер Іріна Ізволова.


На офіційному відкритті Кіношколи будуть присутні:
• Президент Міжнародної Кіношколи, голова Міжнародної конфедерації спілок кінематографістів країн СНД, Балтії та Грузії, лавреат державних премії, народний письменник Азербайджану, кінодраматург і режисер Рустам Ібраґімбєков;
• Голова Національної спілки кінематографістів України, кінознавець Сергій Тримбач;
• Лауреат Державної премії СРСР, народний артист України, кінорежисер і сценарист Роман Балаян;
• Заслужений діяч мистецтв Грузії, режисер і сценарист Іраклій Квірікадзе;
• Заслужений діяч мистецтв Російської Федерації, кандидат наук з мистецтвознавства, режисер і сценарист Ґаліна Євтушенко;
• Заслужений діяч мистецтв РСФСР, кіносценарист Павєл Фінн;
• Член правління Асоціації кінопродюсерів Росії, Російської академії кіномистецтв «Ніка», правління Спілки кінематографістів Росії Алєксандр Атанесян.

Відкриває Кіношколу прем’єрний показ в Україні фільму-призера XV Міжнародного форуму національних кінематографій «А чи є там театр». Представить фільм режисер-документаліст із Грузії Нана Джанелідзе.


Офіційне відкриття IV Міжнародної Кіношколи відбудеться 18 жовтня 2011 о 19.00 в приміщенні Дому кіна Національної спілки кінемаграфістів України за адресою: вул. Саксаганського, 6.

Акредитація преси: 097-827-14-37, viktorhlon[at]gmail.com, Віктор Глонь.


З історії Кіношколи:
Проведено вже три Кіношколи, на кожній з них виникало відчуття єдности, спільности інтересів. Молоді, талановиті люди були щасливі обговорити роботи своїх однолітків з інших країн СНД, Балтії та Грузії, почути поради від друзів та майстрів, дізнатися, що відбувається в кінематографі колишніх союзних республік. Майстер-класи з режисури проводили: Сергій Лозниця, Дмітрій Астрахан, Сєрґєй Дворцевой, Андрєй Хржановский, Ельдар Шенґєлая, Свєтлана Проскуріна, Ларіса Саділова, Алі Хамраєв, Алєксєй Ґєрман-молодший, Маріна Разбьожкіна, Павєл Костомаров; з драматургії: Павєл Фінн, Валєнтін Чєрних, Рустам Ібраґімбєков, Людміла Кожинова, Єлєна Ґрьоміна, з кінокритики: Віктор Матізен, Сєрґєй Лаврєнтьєв, майстер-класи продюсерів вели Рустам Ібраґімбєков, Рустам Ахадов.

kskino.ru
ukrkino.com.ua

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: