втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Головою Державного агентства України з питань кіна стала Марина Кудерчук.

Про це повідомив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський у своєму Телеграмі.

Марина Кудерчук із листопада 2019 року працює заступницею голови Запорізької облдержадміністрації. До цього протягом двох років була заступницею директора та директоркою Запорізького кінотеатру імені Довженка.

Нагадаю, що 4 жовтня Кабмін оголосив конкурс на посаду голови Держкіна. На посаду претендували 13 кандидатів, але після першого етапу їх залишилося вісім. На останньому етапу конкурсу залишилася одна кандидатка – генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич. Але 21 листопада вона не набрала достатньої кількості балів за результатами співбесіди у четвертому турі конкурсу й не пройшла далі.

27 листопада уряд оголосив новий конкурс на вакантну посаду голови Держкіна. Наприкінці грудня Юлія Сінькевич повідомила, що не братиме участі в повторному конкурсі. Наприкінці грудня НАДС оприлюднило список допущених до конкурсу кандидатів – їх було дев’ятеро. Але на початку січня НАДС оприлюднило новий список допущених кандидатів – їх виявилося десятеро.

До фінального туру конкурсу на посаду голови Держкіна пройшли п'ятеро кандидатів, яких НАДС рекомендував до співбесід з представниками Кабміну. Марина Кудерчук займала третє місце за кількістю балів за результатами всіх етапів конкурсу (знання законодавства, іноземної мови, співбесіда з представниками НАДС).

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: