втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Під час чергового засідання Правління Української кіноакадемії було ухвалено 4 нові номінації Другої Національної кінопремії “Золота Дзиґа”, повідомляє пресова служба Української кіноакадемії.

До переліку номінацій додалися категорії “Найкращий художник із гриму”, “Найкращий художник з костюмів”, “Найкращий звукорежисер”.

Також на церемонії буде вручений приз глядацьких симпатій, а у номінації “Найкращий фільм”, окрім повнометражних ігрових, змагатимуться повнометражні документальні та повнометражні анімаційні стрічки.

“З середини листопада Українська кіноакадемія починає прийом фільмів. Цього року ми очікуємо на інтригу у конкурсі Другої Національної кінопремії, адже з початку 2017-го на широких екранах з’явилося вже 15 українських фільмів, і ще 20 стрічок вийде у прокат до кінця року. Ці цифри є значно більшими у порівнянні із минулим роком”, – говорить виконавчий директор Української кіноакадемії Анна Мачух.

Голова Правління Української кіноакадемії Михайло Іллєнко запропонував доповнити умови подачі фільмів на конкурс: відтепер стрічки, що подаються недержавною мовою, повинні бути дубльовані, озвучені або субтитровані українською; на участь у конкурсі розглядатимуться ті повнометражні ігрові фільми, що були в українському прокаті не менше ніж тиждень.

Нагадаємо, що прийом заявок на участь у конкурсі триватиме з 15 листопада 2017 року до 15 січня 2018 року.

Прийом заявок на членство в Українській Кіноакадемії відкрито до 15 січня 2018 року.

Церемонія вручення нагород Другої Національної кінопремії “Золота Дзиґа” відбудеться 19 квітня 2018 року.

Офіційна інформація

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: