втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

28 серпня 2017 року у Будинку кіно відбувся позачерговий VIII (ХIV) З’їзд НСКУ.

Його проведення було зумовлене тим, що 27 червня 2017 року Тарас Ткаченко подав у відставку із посади голови НСКУ.

Відтак, центральним питанням, яке було винесено на порядок денний позачергового З’їзду, стало обрання нового голови Спілки.

На З’їзд зареєструвалися 548 делегатів, що становить понад половину членів Спілки (усі члени Спілки були делегатами З’їзду).

Відкрив роботу З’їзду старійшина НСКУ, кінооператор Сергій Опанасович Лисецький.

На початку З’їзду кінорежисер Володимир Оселедчик зачитав звернення, в якому закликав делегатів З’їзду відтермінувати обрання нового голови, натомість – розпочати докорінне реформування Спілки (у тому числі – розробити програму діяльності та новий Статут Спілки та відправити у відставку Правління НСКУ). Пропозицію підтримано не було.

На посаду голови НСКУ висунули кандидатури кінорежисера Олеся Янчука та кінооператора Євгена Каліна. Обидва кандидати напередодні З’їзду опублікували свої програми, з якими ознайомилися і які обговорили делегати З’їзду.

За підсумками таємного голосування головою Спілки було обрано Олеся Янчука. За нього проголосували 368 делегатів З’їзду.

За Євгена Каліна віддали 56 голосів.

Також під час роботи З’їзду Тарас Ткаченко ознайомив делегатів З’їзду із результатами власної роботи на посаді голови НСКУ та мотивами, які спонукали його піти з посади. Ситуацію докладно прокоментував і голова Ревізійної комісії Юрій Гармаш.

На З’їзд були запрошені перший заступник Міністра економічного розвитку та торгівлі України Максим Нефьодов і голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, з якими делегати З’їзду обговорили актуальні питання функціонування вітчизняної кіногалузі. Зокрема, делегати З’їзду виступили категорично проти озвучених намірів Мінекономрозвитку приватизувати державні кіностудії, зазначивши, що ці кіностудії є унікальними закладами культури і мистецтва.

НСКУ
http://www.ukrkino.com.ua/about/spilkanews/?id=8568

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: