втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Як повідомив програмний директор Docudays Ua Геннадій Кофман, розпочинається набір проектів у Майстерню Dragon Forum на сесію Польської Академії Документу в Києві, організовану спільно з Міжнародним фестивалем документального кіна про права людини Docudays UA.

Ви маєте ідею документального фільму та не знаєте з чого розпочати?

Ви вже працюєте над створенням документального фільму і прагнете порадитися з майстром документалістики щодо структури, драматургічного рішення твору або шукаєте європейських партнерів для спільного виробництва?

Майстерня проводиться за принципом інтенсивного тренінгу, під час якого режисери та продюсери знайомляться з інформацією про аудіовізуальний ринок.

Під наглядом досвідчених тренерів учасники майстерні працюють над удосконаленням проекту.

Оформлюють проект згідно з правилами міжнародного ринку, відповідно до вимог європейської копродукції та пітчингу.

До майстерень буде відібрано 10 проектів з України, а також інших країн.

Кожен проект можуть представляти максимум 3 особи (режисер, продюсер і сценарист, оператор або режисер монтажу).

Особлива увага приділятиметься проектам про зміни в Україні, що відбуваються у зв’язку з підготовкою до проведення Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.

Запрошуємо учасників з України (і не тільки) до представлення своїх ідей, проектів документальних фільмів, а також авторів документальних стрічок, що вже перебувають на різних стадіях виробництва.

Форму заявки, правила та докладнішу інформацію щодо сесії Польської Академії Документу в Києві можна знайти на http://dragonforum.pl/uk/ або http://www.idw.in.ua/idw/home

Заявки приймаються до 23:59 4 вересня 2011 року.

Рішення відбіркового комітету про включення проекту до участі в Драгон Форум – Польській Академії Документу буде оголошено 19 вересня 2011 року.

Міжнародна Академія Dragon Forum та Міжнародний фестиваль документального кінА про права людини Docudays UA в рамках культурної програми президенції Польщі у Європейському Союзі проводять з 4 до 8 жовтня 2011 Польську Академію Документу.

Майстерня документального кіна Dragon Forum надасть можливість молодим українським кінематографістам у співпраці з визнаними режисерами, продюсерами та експертами попрацювати над удосконаленням, розвитком власних кінопроектів та підготувати їх до копродукції.

У рамках майстерні відбудуться майстер-класи провідних майстрів документалістики Польщі.

Майстерня Dragon Forum працюватиме у приміщенні «Інституту проблем сучасного мистецтва» за адресою вул. Щорса, 18д.

Протягом п’яти вечорів у приміщенні кінотеатру «Кінопанорама» (вул. Шота Руставелі, 19) демонструватимуться найкращі зразки сучасного документального кіна Польщі, після переглядів відбуватимуться зустрічі глядачів із авторами фільмів.

В рамках Академії відбудеться конференція українських та польських кінематографістів на тему документації реальності, сучасних тенденцій та викликів міжнародного кіноринку та перспектив співпраці у створенні творчої документалістики. (8 жовтня, Дім кіна, вул. Саксаганського, 6)

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: