втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

25 жовтня 2016 року в столичному Будинку кіно відбувся VII (XIII) позачерговий З’їзд НСКУ.

Проведення З’їзду було зумовлене необхідністю оперативно – до кінця 2016-го – внести і зареєструвати у Міністерстві юстиції України зміни до Статуту НСКУ, привівши його у відповідність до вимог законодавства і зберігши для Спілки статус неприбуткової організації.

Також на позачерговому З’їзді було вирішено обрати голову НСКУ, голову Контрольно-ревізійної комісії, членів Правління Спілки та Контрольно-ревізійної комісії, аби не проводити в умовах фінансово-економічної скрути для того ще один З’їзд весною 2017 року.

Усі члени НСКУ були делегатами З’їзду. Станом на 25 жовтня 2016 року на обліку в НСКУ перебувало 1108 членів. На З’їзд зареєструвалися 557 із них.

Відкрив роботу З’їзду старійшина НСКУ, кінооператор Сергій Опанасович Лисецький. Він побажав кінематографістам, по-перше, завжди виконувати свої творчі завдання, аби їхнє мистецтво формувало суспільну думку, впливало на життя, а по-друге, виконати весь план робіт, запланований порядком денним З’їзду.

На початку З’їзду із вітальним словом виступив член НСКУ, міністр культури України Євген Нищук. Також у З’їзді із виступом взяв участь голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, який розповів про свою діяльність на посаді за останні три роки.

На початку своєї роботи З’їзд прийняв резолюцію, в якій категорично засудив неправомірний судовий вирок кінорежисеру Олегу Сенцову та екологу Олександру Кольченку і виступив із вимогою негайно звільнити їх з-під варти й повернути в Україну.

На виконання резолюції З’їзд уповноважив голову Спілки звернутися із відповідними запитами до міжнародних та українських урядових і неурядових організацій з метою надання їм всебічної інформації щодо справи Сенцова–Кольченка та солідаризуватися з громадською кампанією за звільнення політв’язнів.

Було укладено такий порядок денний З’їзду:

Затвердження змін і доповнень до Статуту НСКУ.
Звіт Правління НСКУ за 2013–2016 роки.
Звіт Контрольно-ревізійної комісії за 2013–2016 роки.
Вибори голови НСКУ, голови КРК, Правління НСКУ, Контрольно-ревізійної комісії НСКУ.
За підсумками обговорення З’їзд затвердив нову редакцію Статуту НСКУ, підготовлену з урахуванням вимог чинного українського законодавства.

Голова НСКУ Сергій Тримбач прозвітував про роботу Правління НСКУ за 2013–2016 роки, а голова Контрольно-ревізійної комісії Юрій Гармаш – про роботу Контрольно-ревізійної комісії у цей період. З’їзд визнав роботу Правління НСКУ та Контрольно-ревізійної комісії задовільною.

На посаду голови НСКУ було висунуто кандидатури кінорежисера Тараса Ткаченка, що попередньо опублікував свою програму, та актора Артура Лі. За підсумками таємного голосування головою Спілки було обрано Тараса Ткаченка.

На посаду голови Контрольно-ревізійної комісії було висунуто кандидатури кінооператора Юрія Гармаша та організатора кіновиробництва Світлани Коробіної. За підсумками таємного голосування головою Контрольно-ревізійної комісії переобрали Юрія Гармаша.

Також було обрано склад Правління НСКУ та Контрольно-ревізійної комісії.

За підсумками роботи З’їзду та обговорення звітних доповідей З’їзд прийняв постанову, в якій, серед іншого, було сформульовано напрямки подальшої роботи Спілки.

http://www.ukrkino.com.ua/about/spilkanews/?id=6354

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: