втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

У Києві 30 вересня та 1 жовтня пройшов фестиваль короткого метру «Де кіно», котрий цьогоріч вперше організували 1+1 медіа та FILM.UA Group. За два дні подію відвідали близько семи тисяч гостей. Призовий фонд фестивалю склав 150 тисяч гривень.

«Фестиваль «Де кіно» - це наш внесок у те, щоб у нас з’явились нові Параджанови, Довженки та Іллєнки. Я впевнений, що наш фестиваль дозволить не тільки знайти нові таланти, але дасть наснаги тим, хто розуміє, що українське кіно варто підтримувати», - зазначивгенеральний директор 1+1 медіа Олександр Ткаченко.

«Коли заявляли про старт фестивалю, ми наголошували: «не бійтесь зробити перший крок», і люди не злякалась. Ті роботи, котрі ми бачили, вселяють надію, що кіно буде. Я в це вірю», - відмітив співзасновник FILM.UA Group Сергій Созановський.

У перший день 30 вересня на фестивалі були визначені переможці пітчингу кліпів The Next Big Thing-2016 від 1+1 Production. За його умовами кожен охочий міг зняти відео на пісню 12 топових українських виконавців.

3 місце посіла команда Андрія Шевчука, Олексія Усика та Дар'ї Дриголи, які зняли кліп на пісню ONUKA «Світанок».

2 місце - Даниїл Міліковський з кліпом для гурту THE HARDKISS на пісню «Doctor Thomases».

1 місце здобули Євген Мазуренко, Денис Козак і Антон Міхеєнко з кліпом на пісню MONATIK «Сейчас».

Ґран-пріпітчингу завоював Олег Красюк, який зняв свого сина у кліпі на пісню ONUKA «Світанок».

Переможці пітчингу отримали сертифікати на грошові винагороди у сумі 10 тисяч гривень. А володар гран-прі разом з командою професіоналів 1+1 Production окрім того зніме кліп для переможця «Голосу країни».

У номінації «вебізод» перемогла команда Степана Кулини, Галини Цегелик і Ростислава Головка з фільмом «Рівняння на ліво».

У номінації «фільм на мобільний телефон» визначено одразу два призових місця: Альберт Морозов з фільмом «Неллі і Я» та Назар Семків з фільмом «Meлодія».

Найкращим «трейлером до власного серіалу» - визнано роботу Антона Яковенко «Я Тебе Бачу».

В номінації «ремейк на відомий фільм» за рішенням журі не присуджено жодної нагороди.

Володарем Ґран-прі фестивалю став Микита Лиськов з фільмом «Я купив велосипед».

Переможці у номінація отримають грошову винагороди у сумі 15 тисяч гривень, володар гран-прі – 50 тисяч гривень та сертифікат на персональну консультацію з авторського права від юридичної компанії «Василь Кісіль і партнери».

Спеціальну нагороду від журі фестивалю отримала сімейна студія «Павук-Фільм» - за активну участь у фестивалі – загалом на конкурси студія подала сім робіт.

Спеціальна нагорода від FILM.UA Group дісталась авторам фільму «Метро на Троєщину» Артему Беркалову та Ігору Судакову.

«Переглянувши на початку усі 300 отриманих на конкурс робіт, ми були трохи засмучені, але відібравши з них і знову переглянувши 35 топових - наше ставлення дуже змінилося. Ми відзначили високий рівень робіт-фіналістів і ми пишаємося ними», - відмітила співголова журі, продюсер FILM.UA Group Ірина Костюк.

«Більшість робіт, представлених в фінальному конкурсі фестивалю - це роботи, котрі могли з'явитися тільки в 21 столітті. Ці фільм не могли з'явитися ще 15-20 років тому: це видно по кінематографічній мові, по стилістиці оповіді, по сміливості поєднання прийомів. Нам особливо приємно, що це фільми не стільки випускників кіношкіл, скільки молодих ентузіастів, які повірили в фестиваль», - резюмуваласпівголова журі, головний продюсер серіалів і фільмів каналу «1+1» Олена Васільева.

Дводенна програма фестивалю була насичена лекціями та майстер-класами. Пройшли зустрічі зі спеціальними гостями фестивалю – польським продюсером Даріушом Яблонським та українцем, який вже багато років працює в США, режисером Олексієм Смоляром. На вуличній сцені виступили гурти 5 vymir та Pianoбой.
http://www.dekino.com.ua/slug/festival-de-kino-zibrav-7000-gostej

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: