втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Північно-Кавказький окружний військовий суд призначив на 9 липня попереднє слухання у справі обвинувачення українського режисера Олега Сенцова, учасника Сценарної Майстерні, якого у Росії більше року тримають за гратами за підозрою у начебто терористичній діяльності «з метою виходу Криму зі складу РФ». Про цеповідомляє російське агентство «РИА Новости».

«Попереднє слухання у справі призначено на 10.00 9 липня», - сказала прес-секретар суду Альона Катькало, уточнивши, що засідання буде закритим.

За версією російського слідства, український режисер Олег Сенцов начебто створив в Криму терористичну організацію, яка було структурним підрозділом забороненого в РФ «Правого сектора», «з метою виходу півострова зі складу Росії». Слідчий комітет вважає, що режисер разом з іншими обвинуваченими громадянами України з квітня по травень 2014 року скоїв в Сімферополі (Крим) підпали офісів громадської організації «Русская община Крыма» і місцевого відділення партії «Единая Россия». Крім того, фігуранти справи обвинувачуються в спробі організації 9 травня 2014 вибуху пам'ятника Леніну в Сімферополі.

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: