втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

2 березня 2015 року під час вручення у Варшаві кінопремії «Орли-2015» представники польського кінематографу закликали російську владу звільнити ув'язненого українського кінорежисера Олега Сенцова, повідомляє Укрінформ із посиланням на «Gazeta Wyborcza».

Під час церемонії вручення «Орлів» композитор та співачка українського походження Олена Леоненко разом із президентом Польскої кіноакадемії Даріушем Яблонським нагадали аудиторії історію Олега Сенцова і попросили присутніх підняти картки з написом «Я - Олег Сенцов». Вони закликали усіх бути солідарними і наполягати на звільненні українського кінорежисера.

Нагадаємо, що під час Берлінського МКФ президент Берлінської Академії мистецтв Клаус Штек звернувся із закликом до російської влади негайно звільнити Олега Сенцова. «Академія не збирається продовжувати офіційні контакти з академіями та іншими державними закладами в галузі культури і мистецтва в Росії, доки Олега Сенцова не буде випущено на свободу», - зазначив він.

Укрінформ та НСКУ

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: