втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

В столиці Естонії, Таллінні, з 18 по 23 лютого пройде перший Тиждень українського кіно, повідомляє офіційний сайт Державного агентства України з питань кіно.

Серед демонстрованих фільмів - твори учасників Сценарної Майстерні, сценарії яких публікувалися й обговорювалися на СМ; зокрема, Валентина Васяновича й Ії Мислицької, Марії Кондакової й Марисі Нікітюк, Дмитра Томашпольського...

6-дений фестиваль, що організований Державним агентством України з питань кіно, Естонським кіноінститутом та естонською дистриб’юторською компанією Menufilmid, складатиметься з показів шести повнометражних фільмів та однієї збірки короткометражок. Їх представлятимуть голова Держкіно Пилип Іллєнко, режисери Валентин Васянович, Олесь Санін та Вікторія Трофіменко і продюсери Максим Асадчий та Ія Мислицька.

У списку повного метру — картини, що вже були в українському прокаті або ті, що лише будуть, та так чи інакше, всі мають здобутки національного чи світового масштабу: «Поводир» Олеся Саніна, «Креденс» Валентина Васяновича, «Молитва за гетьмана Мазепу. Нова версія» Юрія Іллєнка, «Брати. Остання сповідь» Вікторії Трофіменко, «F63.9. Хвороба кохання» Дмитра Тимошпольського та «Плем’я» Мирослава Слабошпицького.

До короткометражної програми «Українська нова хвиля», започаткованої Національним центром Олександра Довженка, увійшли шість українських короткометражних (ігрових, документальних чи анімаційних) фільмів 2014 року, переможців фестивалів в Києві, Одесі та Варшаві — «Прості речі» Олександра Ратія, «Затичка» Сії Тітової, «Крамниця співочих пташок» Анатолія Лавренішина, «Листопад» Марії Кондакової, «І Бог зробив крок у порожнечу» Зази Буадзе та «Обличчя» Нікона Романченка.

Суттєвим додатком до візуальної частини Тижня українського кіно буде вербальна частина, що виллється у зустріч українських режисерів та продюсерів з естонськими кінематографістами; з керівництвом Естонського кіноінституту та у панельну дискусію на тему впливу кіномистецтва на суспільство та можливість фільмові змінити хід історії.

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: