втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

24-го листопада Міністр культури України Євген Нищук, голова Національної Спілки кінематографістів Сергій Тримбач та керівництво Державного агентства України з питань кіно вручили Національну премію імені Олександра Довженка за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва відомому українському композитору Володимиру Губі. Премія присуджена Указом Президента України Петра Порошенка від 16 вересня 2014 року і складає 100 тисяч гривень.

«Премія імені Олександра Довженка це державна нагорода, якою відзначають митців за значні досягнення та творчий розвиток українського кіномистецтва. За роки її існування цю нагороду отримували кінорежисери, актори, сценаристи, кінознавці і звичайно композитори. Музична складова будь-якого фільму визначає його емоційність і вразливість, передаючи магію кінотворчості та створюючи душу стрічки – зазначив Міністр культури Євген Нищук під час вручення нагороди – Володимир Петрович видатний український композитор автор музики до багатьох художніх, мультиплікаційних і документальних фільмів, які відзначалися престижними нагородами на вітчизняних та зарубіжних кінофестивалях. Ця премія – лише невелика вдячність йому від держави за надзвичайний внесок до музичної скарбниці вітчизняного кінематографа».

Володимир Губа композитор, народний артист України, лауреат премії ім. Миколи Лисенка, член Національних спілок композиторів і кінематографістів України. Написав музику до понад 50 художніх та анімаційних фільмів. Його музика звучала у багатьох класичних українських стрічках, включаючи «Камінний хрест», «Захар Беркут», «Сказання про Ігорів похід» та найвідомішому циклі мультфільмів «Як козаки…».

Нагадаємо, що Державна премія України імені Олександра Довженка — державна нагорода України, встановлена для відзначення за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва та заснована з нагоди 100-річчя від дня народження видатного діяча української культури.

Прес-служба Міністерства культури України

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: