втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Продовжується хода містами і кінотеатрами України акції «Тиждень українського кіно на підтримку Олега Сенцова: від 16 жовтня мініфестиваль проходить в Ужгороді.

Організований за участі Державного агентства України з питань кіно та Національного центру Олександра Довженка, «Тиждень…» проходить уже вп’яте: перед цим акція проводилася в Києві, Тернополі, Івано-Франківську та Луцьку. Мініфестиваль має на меті широкий розголос щодо долі українського режисера Олега Сенцова, незаконно заарештованого в Криму і перевезеного до Росії, аби демонстративно засудити, чим залякати українських патріотів у Криму.

Фільм Олега, «Гамер», що відкрив ужгородський «Тиждень…» в Закарпатському академічному обласному театрі ляльок (площа Театральна, 8) доречно й актуально говорить про окремих, маленьких людей, яких суспільство вважає маргіналами, виводячи їх за дужки своєї уваги.

Українське кіно також залишалося без уваги суспільства... «Тиждень…» покликаний цю ситуацію трохи змінити, показуючи 6 різних українських фільмів, від ігрової музичної комедії («Трубач») до історичної драми («Параджанов»), та актуальних документальних фільмів про Майдан (альманах короткометражок від «Вавилону’13»).

Різножанровість та тематична розлогість презентованих стрічок окреслить індустріальну та художню картину українського кінематографічного сьогодення, адже кожен із фільмів «Тижня…» вже мав і прокатну, і фестивальну долю, демонструвався й на фестивалях класу «А» («Молитва за гетьмана Мазепу. Нова версія») і в прокаті європейських країн («Істальгія»).

16 жовтня 19.00 — «Гамер» (реж. Олег Сенцов)
17 жовтня 19.00 — «Молитва за гетьмана Мазепу. Нова версія» (реж. Юрій Іллєнко)
18 жовтня 19.00 — «Істальгія» (реж. Дар’я Онищенко),
19 жовтня 19.00 — «Трубач» (реж. Анатолій Матешко)
20 жовтня 19.00 — «Параджанов» (реж. Олена Фетісова, Серж Аведікян)
21 жовтня 19.00 — альманах короткометражної документалістики «Вавилон’13»
За інформацією Держкіно

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: