втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Український Оскарівський комітет, створений при Асоціації продюсерів України (АПУ), прийняв три фільми до участі в відборі фільму-номінанта від України в 2014 році на премію «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв і наук в номінації «Фільм іноземною мовою» (Лос-Анджелес, США). Про це повідомляє сайт асоціації.

Для подальшого голосування було обрано фільми «Плем'я» режисера Мирослава Слабошпицького, «Поводир, або у квітів є очі» режисера Олеся Саніна та «Трубач» режисера Анатолія Матешка.

Український Оскарівський комітет з 1 до 29 серпня проводив прийом заявок на участь у відборі фільму-номінанта від України на премію «Оскар» в номінації «Фільм іноземною мовою» Американської кіно академії.

Брати участь у відборі могли тільки художні повнометражні фільми хронометражем не менш як 40 хвилин, випущені на плівці 35 або 70 мм або в форматі DCP, і вийшли (вийдуть) в комерційний прокат в Україні в період з 1 жовтня 2013 по 30 вересня 2014 року. Проста більшість (51%) авторського, акторського та знімального складу, а також правовласників повинні бути громадянами або резидентами України.

У 2014 році Український Оскарівський комітет встановив такі терміни з відбору національних фільмів:

-1-29 серпня - прийом заявок на участь у відборі фільмів;

-1-9 вересня - перегляд відібраних фільмів Комітетом;

-9 вересня - офіційне оголошення фільму-номінанта від України на премію «Оскар».

В Український Оскарівський комітет входять діячі вітчизняного кінематографа і кінокритики: народна артистка України Ада Роговцева; народний артист України, кінорежисер Олег Фіалко (голова Комітету); лауреат 2 технічних премій «Оскар» Анатолій Кокуш; голова Національної Спілки кінематографістів Сергій Тримбач; кінокритик, ведучий телепрограми «Аргумент-кіно» Володимир Войтенко; письменник, сценарист Андрій Курков; продюсер, президент АПУ Олексій Сєрков; продюсер, президент Асоціації АРМА-Україна Дмитро Колесников; продюсер, сценарист Ігор Савиченко.


87-я церемонія вручення премії «Оскар» за заслуги в галузі кінематографу за 2014 рік відбудеться 22 лютого 2015 року в Лос-Анджелесі. Номінантів оголосять 15 січня наступного року.

Минулого року Українській Оскарівський комітет висунув від України фільм «Параджанов» режисерівОлени Фетісової і Сержа Аведікяна.

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: