втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

44-й міжнародний кінофестиваль “Молодість” приймає заявки для відбору в конкурсні програми.

До 1 липня триває набір заявок в усі конкурсні програми: три міжнародні, український національний конкурс короткого метру, та дві паралельні — Sunny Bunny й “Молодість - дітям”. Щоби бути відібраними, фільми мають бути зняті не раніше 2013 року.

“Молодість” є фестивалем молодого кіно та проводить міжнародні конкурси в трьох категоріях: дебютний повнометражний фільм, перший професійний короткий метр, а також студентські короткометражки. Головний приз міжнародних конкурсів — гран-прі фестивалю “Скіфський олень” та премія в 10 тис. доларів. У кожному конкурсі також обирають найкращий фільм.

Зростає й підтримка вітчизняного кіно, позаяк раніше строката програма “Українська панорама” в останні роки перетворилася в повноцінний національний конкурс короткометражних стрічок.

Також молодим є конкурс дитячого кіно “Молодість — дітям”, що відбудеться вдруге. Організатори фестивалю вважають, що глядачів мистецького кіно слід виховувати змалку й поступово, тож ця програма може стати доброю нагодою саме у вихованні смаку юних глядачів.

До того ж, уже чотирнадцятий рік проходитиме конкурс Sunny Bunny для фільмів на квір-тематику. Заснована ще 2001 року, вона стала другою після Teddy Award на Берлінале програмою ЛГБТ-кіно на провідних міжнародних кінофестивалях.

Як відомо, “Молодість” є єдиним в Україні кінофестивалем, акредитованим Міжнародною федерацією асоціацій кінопродюсерів FIAPF (клас B). На фестивалі вручаються нагороди міжнародної асоціації кінопреси FIPRESCI,приз «Дон Кіхот», який вручає журі Міжнародної федерації кіноклубів (FICC), відзнака Екуменічного журі та приз глядацьких симпатій, який визначають упродовж усього фестивалю його відвідувачі.

Регламент фестивалю: http://molodist.com/festival_regulations

Онлайн-заявка: http://molodist.com/submition

Інструкції, як надіслати фільм на DVD для відбору: http://molodist.com/shipping_instructions

За офіційною інформацією

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: