втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

У Берліні 19 травня демонструватиметься перший кримсько-татарський фільм «Хайтарма», створений режисером Ахтемом Сейтаблаєвим 2013 року.

Організатор показу: Німецький історичний музей, за підтримки інших партнерів, зокрема, Українського кіноклубу в Берліні.

Стрічка, зокрема, отримала Премію Національної спілки кінематографістів України як найкращий український фільм та російську премію «Ніка» як найкраща кінокартина країн СНД і Балтії 2013 року.

Із привітанням виступить Посол України у Федеративній Республіці Німеччина Павло Клімкін.

По закінченні сеансу відбудеться дискусія з постановником стрічки Ахтемом Сейтаблаєвим, в якій також візьме участь Сара Райнке, що представляє Товариство захисту пригноблених народів. Вестиме дискусію керівник Кіноклубу Олександра Бінерт.

**
День: 19 травня
Початок: 17:30
Місце: Німецький історичний музей / Zeughauskino (вхід із боку Шпрее), Унтер ден Лінден 2 , Берлін
Вхід вільний
Через обмежену кількість місць прохання – заздалегідь зареєструватися: [email protected]

**

18 травня 2014 кримсько-татарський народ скорботно відзначатиме 70-ліття злочинної депортації кримських татар із Криму. У той же час, майже половина кримських татар була знищена за наказом Сталіна. Нині окупаційна російська влада в Криму офіційно перешкоджає кримським татарам привселюдно вшанувати пам’ять своїх предків.

Сьогодні 280 000 кримських татар, які повернулися на свою батьківщину з 1990 року, опинилися в дуже складній ситуації: більшість із них бойкотували незаконний референдум з приєднання Криму до Російської Федерації і хочуть залишитися у складі України, що тягне за собою нові репресії…

Фільм «Хайтарма» заснований на згаданих реальних подіях та долі двічі героя Радянського Союзу пілота Амет-Хана Султана і створений із залученням свідків тих трагічних подій. Це перший кримсько-татарський фільм, а також перший ігровий фільм про депортацію кримських татар.

Детальніше: http://ukraine-nachrichten.de/rückkehr-eines-volkes-vernichtung-überlebte_3803_gesellschaft



Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: