втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

26 травня – 1 червня
Київ (Кінотеатр Київ)

27 травня – 1 червня
Донецьк (Кінопалац Зірочка)

З 26 травня до 1 червня в Україні відбудеться Фестиваль Європейського кіно. В центрі уваги цьогорічного фестивалю – дві теми: соціально заанґажований кінематограф та досвід європейської копродукції в кіно. Фестиваль традиційно пройде в рамках святкування «Днів Європи в Україні».

Фестиваль Європейського кіно відрізняється від своїх попередників насамперед тим, що його тематика та спектр країн-учасниць не обмежуються територією Європейського Союзу. Згідно з ідеєю Європи як відкритої, плюралістичної території, до програми фестивалю потрапили фільми-копродукції країн ЄС із країнами, що не належать до Євросоюзу: Алжир, Боснія і Герцеговина, Киргизстан, Марокко, Росія, Сербія, Україна.

Цьогорічну програму фестивалю зосереджено на кінематографі, що коментує актуальні теми й події в сучасному світі й виходить за кордони Європейського Союзу. Фільм-відкриття фестивалю – дебютна стрічка знаменитої іранської художниці Ширін Нешат «Жінки без чоловіків» - представляє історію іранського перевороту 1953 року очима жінок, що є навдивовижу актуальним у контексті недавніх революцій в арабському світі. Цей фільм – копродукція шести країн, серед яких і Україна. Показ цього фільму на фестивалі є його українською прем’єрою. Тематику арабських революцій продовжить іще один хедлайнер фестивалю – фільм Рашида Бушареба «Поза законом», що брав участь у минулорічному Каннському кінофестивалі та був номінований на «Оскар». Фільми, що увійшли до програми, були учасниками у численних міжнародних фестивалів, серед яких Берлінський, Венеційський і Каннський.

Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: