втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

З 19 до 27 жовтня у Києві поступатимуться місцем молодим – у столиці відбудеться 43-й міжнародний кінофестиваль «Молодість». Це дев’ять днів одного місяця, майже цілком присвячених стрічкам режисерів-початківців з усіх куточків світу. Попри те, що конкурсна програма як завжди буде пахнути бруньками й невисохлим молоком, організатори подбали і про дошки пошани для вже відомих кінематографістів.

Анджей Вайда, 87 років. Чи не найважливіший польський режисер. Якби за перемоги на кінофестивалях давали планки й ордени, він міг би очолити будь-який військовий парад. Канни, Берлін, Венеція – Вайда неодноразово брав європейські столиці кіно, але не окупував жодну. Його люблять на батьківщині і скрізь. Цьогоріч нова стрічка Вайди «Валенса. Людина надії» відкриє кінофестиваль «Молодість».

«За двома зайцями», 52 роки. Одна зі спеціальних подій фестивалю – показ просто неба відреставрованої копії найвідомішого фільму Віктора Іванова. Глядачі матимуть нагоду послухати оригінальне україномовне шкварчання у грудях Голохвостого.

Ульрих Зайдль, 60 років. Австрійський режисер Ульрих Зайдль не здобув визнання в молодості – йому було майже 50, коли Європейська кіноакадемія висунула його в номінації «Відкриття року». Відтоді він встиг стати номером два австрійського кіно і розлютити католицькі асоціації Італії. Цього року київська «Молодість» вшанує Зайдля першою в світі тотальною ретроспективою його стрічок та спеціальною фотовиставкою, присвяченою його кінотрилогії «Рай».

Стенлі Крамер, Ірвін Шоу, Рене Клеман, Віктор Розов, Хеді Ламарр, Марікка Рьокк, 100 років. Ретроспективна програма «Століття» - спеціальна подія «Молодості», влаштована з нагоди ювілею видатних кіномитців світу: «Екстаз» (1933), «Жінка моєї мрії» (1944), «Летять журавлі» (1957), «Молоді леви» (1958), «На яскравому сонці» (1960), «Корабель дурнів» (1965). Покази цих стрічок – чудова нагода ознайомитися хоча б з частиною кінокласики не на торентах.

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: