втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Лоґлайн
Після того, як звичайна дівчина-програміст піддалася переслідуванню з боку спецслужб, котрі виявили, що дівчина володіє всіма інструкціями запуску ядерних ракет, вона намагається проникнути до командного пункту Ракетних сил, щоб вивести з ладу весь ядерний комплекс.

Синопсис сценарію ігрового повнометражного фільму

Жанрові ознаки: трилер

30 років тому, в епоху холодної війни і військового протистояння між СРСР і США, український інженер Ракетних військ стратегічного призначення і один з розробників Абонентського комплексу "Чегет" (так званої «Ядерної валізки») глибоко вірив, що коли-небудь це протистояння закінчиться і настане міцний мир у всьому світі. Тому, щоб в майбутньому деактивувати цей Комплекс, він навчив свою люблячу доньку - Велімиру Коваль з раннього дитинства навичкам того, які комбінації шифрів для цього потрібно ввести.

А для того, щоб він був задіяний, на нього повинен надійти сигнал від Системи раннього попередження про ракетний напад. Не залишилися без уваги батька і доньки також і коди активації автономного управління Комплексом незалежно від цієї Системи.

Велимира дорослішає, а її батько згодом помирає від радіації, отриманої ще при ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Проходить ще якийсь час і сьогодні Російське керівництво вже не влаштовує відповідна позиція, тому, щоб отримати пріоритет першого ядерного удару, необхідно привести в дію «Ядерну валізку» в обхід Системи раннього попередження. Таким чином, Кремль зможе здійснити свої підступні плани щодо ядерного шантажу проти всього світу.

Російські спецслужби, які не зупиняться ні перед чим, щоб отримати цей код, встановлюють, що єдиний в світі сьогодні людина, хто володіє такою інструкцією це - 38-річна інженер-програміст Велимира Коваль. Спецслужби вистежують Велімиру і починають за нею полювання.

Велимира, щоб не наражати на небезпеку свою 6-річну доньку Малушу, змушена взяти її з собою і відправитися в Казахстан для того, щоб проникнути на колишній Семипалатинський ядерний полігон, де знаходиться замаскований Головний командний пункт Ракетних сил стратегічного призначення, і вивести з ладу весь Ядерний комплекс Росії.

У Казахстані, на шляху до Семипалатинському полігоні, заручившись підтримкою свого нового друга Ансара Кенесари - простого доставщика питної води, Велімира з Малушею рятуються від небезпечної гонитви, але при цьому Ансар отримує серйозне поранення, через що всі троє змушені ховатися в лісовій селі, поки не одужає Ансар.

Але спецслужби наздоганяють Велімиру і там. Вони доставляють Велімиру з Малушею в бункер Командного пункту і, під загрозою розправи над 12-річною донькою Ансара - Софією, яку вони попередньо взяли в заручники, убивши її мати, змушують Велімиру активувати «Ядерну валізку» в обхід Системи раннього попередження. Однак Ансар разом з двома новими друзями - дідом Макаром і його сином Іваном, жителями села, у яких Ансар лікувався від поранень, встигають прийти на допомогу і рятують їх. Після чого, Велімира виводить з ладу весь Ядерний комплекс Росії.

Коментарі