втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Синопсис сценарію ігрового повнометражного фільму


Історія двох українських військовослужбовців Івана і Василя.

Спочатку їх роз'єднала любов до однієї дівчини Марини, котра обрала Івана, потім їх роз'єднали бойові дії на сході України. Іван захищає Україну,  а Василь обрає бік сепаратистів. Волею долі Іван потрапляє в полон до свого колишнього друга Василя, котрий намагається схилити його до співпраці з сепаратистами,  проте безрезультатно.

В той же час дружина Івана Марина збирає гроші і вирушає до зони АТО, щоб викупити чоловіка.

Вона зустрічається з Василем, але йому не потрібні гроші, бо він прагне помсти  жінці, котра колись йому відмовила, проте він все ще її любить. 

Марина краде ключі від підвалу,   де тримають заручників, та  Василь це помічає і намагається перешкодити. 

Останньої миті Василь стає на бік Івана та Марини, котрі відчайдушно захищають одне одного і допомагає їм утекти,  Василь гине у перестрілці з сепаратистами. 

Також в цій історії описуються долі інших заручників.

Один з них хлопець, що приймав участь у Майдані  заради захисту його дівчини,  котра була медиком,  проте вона загинула, рятуючи його, і після його він вирушає в АТО. Там він зустрічає хлопчика, котрого дід відправив до притулку в Україні, звідкіля хлопчик втік, щоб повернутися до дідуся. Солдат допомагає хлопчику  зустрітися з дідом, та вони обоє потрапляють в полон до сепеаратистів. 

Також в тому підвалі опиняється дід, котрий не зміг покинути зону бойових дій тільки через те, що його не пустили до автобуса з собакою, а покинути її він не зміг. 

Та ще декілька дійових осіб.

Коментарі