втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Синопсис сценарію ігрового повнометражного фільму

Головні герої фільму – бійці антитерористичного спецпідрозділу СБУ «Кентавр», старший лейтенант Святослав Кривенко та підполковник Євген Цимбаліст.

2029-го року екіпаж американського космічного човника зазнає нападу з боку представників невідомої позаземної цивілізації. Проте один із астронавтів встигає привести у дію систему самоліквідації, тож ціною власного життя американські пілоти рятують Землю від позаземної загрози. Того ж таки дня група терористів захоплює у Чернігові будинок із заручниками і, загрожуючи висадити у повітря увесь центр старовинного міста, висуває певні політичні вимоги. Для ліквідації бандитів з Києва виїжджає загін спеціального призначення «Кентавр». Загоном керує підполковник Цимбаліст, а до складу одного із підрозділів входить старший лейтенант Святослав Кривенко. Під час проведення антитерористичної операції Кривенку вдається вирахувати, у кого саме із бандитів знаходиться пульт для приведення у дію вибухового заряду і ліквідувати його. Проте останньої миті терорист встигає бризнути бійцю в обличчя якоюсь їдкою рідиною, від чого Кривенко втрачає зір. Скаліченого спецпризначенця комісують і він змушений пристосовуватись до нового життя у темряві, важко переживаючи, що відтепер не може бути захисником і годувальником власної родини.

За півроку в антитерористичному центрі вирішують створити окрему групу, до якої входитимуть бійці з особливими потребами, для проведення особливих операцій. Першим до складу групи зараховують Святослава Кривенка, який за кілька місяців опановує нові навички – влучно стріляти на звук та ефективно битися у темряві. Відтак до чоловіка повертається впевненість і жага життя.

Минає рівно рік з часу проведення антитерористичної операції в Чернігові, як невідомі істоти зненацька захоплюють Центр керування космічними польотами у Січеславі (зараз – ракетний завод м. Дніпропетровська, КБ «Південне»). Антитерористичний загін виїжджає на місце подій і тут з’ясовується, що ефективно провести операцію по знешкодженню ворогів може лише С.Кривенко. Залучення інших бійців (здорових) загрожує їхнім інфікуванням з подальшим рознесенням епідемії по місту і світу. Кривенко виконує завдання, проте під час бою гине. До того ж частина інфекції позаземного походження таки потрапляє у зовнішній світ і інфікує декого із бійців групи, зокрема підполковника Цимбаліста.

Після повернення до Києва Цимбаліст бере відпустку і несподівано з’ясовує, що сам зазнав зараження, яке неминуче призведе до його загибелі як людини, тобто перетворить на позаземного монстра. Паралельно він розуміє, що така доля спіткала і декого із його молодих хлопців, які, можливо, про це ще не здогадуються. Щоби уберегти світ від небезпеки Цимбаліст починає полювання на своїх бійців. Останній бій він приймає з тим із них, хто вже фактично перетворився на позаземну істоту і готовий рознести епідемію світом. 


Коментарі